Komentara: 3
Pregleda: 2980

Ultramaratonci Paligo Palusa na prestižnim svetskim ultramaratonima

06.09.2013. u 14:05h
Izvor: RTV City
Član ultramaratonskog kluba Paligo Palus Nikola Kujundžić, prethodnog vikenda učestvovao je na ultratriatlonskoj trci u Francuskoj koja se održavala u francuskim Alpima na stazama oko najvišeg vrha Evrope Mon Blan.
Ultramaratonci Paligo Palusa na prestižnim svetskim ultramaratonima

Dužina trke iznosi 168 km, a limit za prolazak kroz cilj iznosi 46h. Na trci učešće je uzelo preko 2300 takmičara iz 72 države, od čega je trku završilo 1565 maratonaca, a naš Nikola Kujundžic zauzeo je u ukupnom plasmanu 842 mesto dok je ukupno u svojoj kategoriji bio 343 sa rezultatom 41h i 23 minuta.

Igor Vojnić Zelić, takođe član Ultramaratonskog kluba Paligo Palus, za 20 dana učestvovaće na prestižnoj trci Spartalon, koja se trči u Grčkoj od Sparte do Atine. Ova ultramaratonska trka nastala je 1984. godine po uzoru na mit o Filipidisu koji je trčao od Atine do Sparte kako bi pozvao Spartance u pomoć u borbi protiv Persijanaca.

Ultramaratonci Paligo Palusa na prestižnim svetskim ultramaratonima

Moderna trka Spartalon je dužine 168 km a na svaka 4 km postavljeni su check pointi na kojima se meri vreme i ukoliko učesnik zakasni samo jednom, trka za njega je gotova. Na startu trke naćiće se 350 takmičara iz celog sveta, a cilj je u Atini gde su učesnici završili trku tek kada nogom dodirnu spomenik kralju Leonidu.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 10 godina i 7 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 2980
Povezane teme

ultramaraton

ultramaratonski klub paligo palus

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.