Komentara: 40
Pregleda: 7830

Ulice širom Subotice dobijaju novo lice

06.10.2021. u 15:57h
Izvor: Subotica.com
Ulice širom Subotice dobijaju novo lice

Ovih dana građevinske mašine možemo da vidimo u mnogim ulicama širom našeg grada. U toku su radovi na rehabilitaciji i izgradnji kolovoza, u koje će iz gradskog budžeta biti uloženo oko 140 miliona dinara.

- Ono što želim da napomenem, jeste da obnovu i izgradnju ulica radimo na osnovu liste prioriteta koje su nam dostavile mesne zajednice. Juče smo završilil rehabilitaciju Banijske ulice i nastavljamo dalje ka ostalim mesnim zajednicama - kaže Ognjen Golubović, direktor JP za upravljanje putevima, urbanistično planiranje i stanovanje. - Ove godine je za potrebe rehabilitacije izdvojeno 70 miliona dinara, što je otprilike pet kilometara ulica. Do sada je urađeno oko 1,2 kilometra, a ostalo će biti do kraja godine završeno.

Ulice širom Subotice dobijaju novo liceNovi izgled dobili su delovi ulica 51. divizije, Drvarske, Mihovila Pavleka Miškina i Banijska, a uskoro će dobiti i Zetska, Žarka Zrenjanina, Svetozara Miletića, Dobojska, Alekse Ivića, Đorđa Natoševića, Ferenca Sepa, Frankopanska, Izvorska, kao i Ive Lole Ribara i Kralja Tomislava u Bajmoku.

- Što se tiče Kireške ulice, koja je takođe među prioritetnim, ona je bila u planu, ali kako je plan da tu bude postavljena kanalizacija, njena rehabilitacija biće urađena posle toga - dodaje Golubović.

U izgradnju novih ulica iz gradskog budžeta biće takođe izdvojeno oko 70 miliona dinara. Do sada su izgrađene Porečka, Kisačka i 7. jula na Kelebiji, a sve radove izvodi kompanija "Vojput".

- To je otprilike dva kilometra ulica, a do sada je izvedena polovina planiranih radova. Planiramo izgradnju Rudarske, Jasenovačke, Cvetne i Sivačkog puta - najavljuje direktor.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 6 meseci
Komentara: 40
Pregleda: 7830

Povezana vest

Povezane teme

Asfaltiranje ulica u Subotici

ognjen golubović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.