Komentara: 20
Pregleda: 5763
Foto

Banijska ulica u novom ruhu

05.10.2021. u 17:44h
Izvor: Subotica.com
Banijska ulica u novom ruhu

U okviru redovnog održavanja kolovoza na teritoriji grada, danas se završavaju radovi u Banijskoj ulici, u delu od Šantićeve do Josipa Kraša.

- Kolovoz se rehabilituje u dužini od 400 metara i proširuje jedan metar na mestima suženja. Time će celom dužinom ulice širina kolovoza biti pet metara, čime će se povećati bezbednost učesnika u saobraćaju, kao i protočnost saobraćaja duž cele ulice - objašnjava Ognjen Golubović, direktor JP za upravljanje putevima, urbanistično planiranje i stanovanje.

Banijska ulica u novom ruhuVrednost radova je 4,8 miliona dinara, a finansiraju se iz gradskog budžeta. Radove izvodi kompanija "Vojput" iz Subotice.

Banijska ulica je jedna od najprometnijih u Mesnoj zajednici Kertvaroš, a tu su i Predškolska ustanova "Naša radost", Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i trenera, a u blizini je Osnovna škola "Jovan Mikić". Zbog toga je važno da ulica bude bezbedna i da dobije vertikalnu i horizontalnu signalizaciju.

- Kolovoz je bio dotrajao, nije bilo bankina i imali smo dosta žalbi građana. Kako je ona žila kucavica ovog dela grada, stavili smo je na listu prioriteta - kaže Radivoj Gvozdenović, predsednik Saveta Mesne zajednice Kertvaroš.

Banijska ulica u novom ruhuTakođe, u okviru izgradnje kolovoza koju realizuje Sekretarijat za investicije i razvoj, juče je završena izgradnja ulice 7. jula na Kelebiji. Kolovoz je izgrađen u širini od četiri metra i dužini od 250 metara. U izgradnju ove ulice uloženo je pet miliona dinara.

Izvor: Subotica.com
Asfaltiranje i proširivanje Banijske ulice Asfaltiranje i proširivanje Banijske ulice Asfaltiranje i proširivanje Banijske ulice Asfaltiranje i proširivanje Banijske ulice Asfaltiranje i proširivanje Banijske ulice Asfaltiranje i proširivanje Banijske ulice Asfaltiranje i proširivanje Banijske ulice Asfaltiranje i proširivanje Banijske ulice
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 6 meseci
Komentara: 20
Pregleda: 5763

Povezana vest

Povezane teme

Asfaltiranje ulica u Subotici

asfaltiranje

jp za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje subotica

ognjen golubović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.