Komentara: 21
Pregleda: 4158
Foto

Ulica Ivana Meštrovića dobija novi asfalt

16.06.2020. u 14:53h
Izvor: Subotica.com
Ulica Ivana Meštrovića dobija novi asfalt

Ulica Ivana Meštrovića u MZ „Novi grad“ jedna je od prvih koje će ove godine dobiti novi asfalni sloj. Za rehabilitaciju ove prometne ulice iz gradskog budžeta izdvojeno je 3.7 miliona dinara.

- Ova ulica se već duže vreme nalazi u prioritetima ove mesne zajednice i sada su u toku radovi na rehabilitaciji kolovoza dužine 380 i širine četiri metra. Nanosi se novi asfaltni stoj debljine pet centimetara – objasnio je Predrag Radivojević, direktor JP za upravljanje putevima, urbanizam i stanovanje. – Pored  toga što ćemo stanovnicima ove ulice obezbediti adekvatan prilaz domovima, u blizini se nalaze i veliki provredni subjekti, „Elektroremont“ i „Interšped“, kojima će ovo značiti zbog transporta. Do kraja nedelje asfaltiraće se i ulica Đure  Jakšića, takođe u ovoj mesnoj zajednici, koja je bila u lošem stanju jer su  mnoga komunalna preduzeća tu izvodila radove i više puta je prekopavana.  U nju će biti uloženo oko četiri miliona dinara.

U proteklom periodu  lokalna samouprava radila je na uređenju atarskih puteva, a revitalizacija ovih ulica primer je da se jednako ulaže u gradske i prigradske sredine.

- Zahvaljujem se gradonačelniku, menadžerki grada i direktoru preduzeća za puteve sa kojima smo još u avgustu prošle godine dogovorili asfaltiranje ove ulice. Ono što su obećali sada i ispunjavaju,  a to nam je svima jako važno jer ovom ulicom prolazi teretni saobraćaj, ali i veliki broj putničkih automobila jer je u blizini „Lidl“. Kuće su nam se tresle i pucali zidovi od saobraćaja i ovo nam stvarno puno znači – kaže Ljubica Oravec u ime Saveta MZ „Novi grad“.  - Ima još investicija u ovoj mesnoj zajednici, poput završetka kanalizacije, koja je počela da se radi bez projekta, te sada moramo da nastavimo gde se stalo.

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 meseca i 1 nedelju
Komentara: 21
Pregleda: 4158
Povezane teme
Direkcija za izgradnju grada Subotice Asfaltiranje ulica u Subotici predrag radivojević jp za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje subotica
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.