Komentara: 17
Pregleda: 6065

Ulaganja u Opštu bolnicu i Gerontološki centar

04.01.2018. u 12:37h > 14:56
Izvor: Subotica.com
Na samom početku godine iz Kancelarije za javna ulaganja Republike Srbije stigle su dve lepe vesti – za obnovu objekta Gerontološkog centra biće izdvojeno 22.5 miliona dinara i u narednom periodu planirana je kompletna rekonstrukcija Opšte bolnice u Subotici.
Ulaganja u Opštu bolnicu i Gerontološki centar

Prema rečima Nenada Ivaniševića, v.d. direktora Gerontološkog centra, novac će biti uložen u obnovu objekta Doma za odrasla lica na Kelebijskom putu, čijim renoviranjem treba da se ispune svi zakonski uslovi da bi ustanova dobila trajnu licencu.

- Početkom marta očekujemo raspisivanje javne nabavke, a početak radova očekujemo u maju, i ukoliko sve bude išlo po planu, do kraja građevinske sezone radovi bi bili završeni – najavljuje Ivanišević. - Posle toga, Dom za odrasla lica ne bi imao stacionarni deo, on bi bio prebačen u objekat u Sarajevskoj ulici.

Ulaganja u Opštu bolnicu i Gerontološki centar

U PLANU KOMPLETNA OBNOVA OPŠTE BOLNICE SUBOTICA

Velika ulaganja očekuju i Opštu bolnicu, koja posle dužeg vremena ima šansu da dobije izgled kakav dolikuje zdravstvenoj ustanovi njenog ranga, ka kojoj godišnje gravitira više od 200 hiljada ljudi iz celog okruga. Koliko će sredstava biti izdvojeno za obnovu bolnice znaće se kada se uradi projektna dokumentacija.

- Kancelarija za javna ulaganja Republike Srbije finansira obnovu i unapređenje objekata javne namene u javnoj svojini u oblasti obrazovanja, socijlane zaštite i zdravstva, a u godini koja je iza nas iz ovog fonda izdvojena su značajna sredstva za obnovu OŠ „Sonja Marinković“ i Hemijsko-tehnološku školu – podseća Jasmina Stevanović, sekretar Sekretarijata za društvene delatnosti, koja se u ime Grada zahvalila Vladi R Srbije i Kancelariji kao njenom telu za sve što je do sada uloženo u Suboticu. - Sada je na redu Gerontološki centar, a za naš grad najznačajnija investicija u oblasti zdravstva opredeljena je zaključkom Vlade Republike Srbije od 22.9.2017. godine, kojim je predviđena kompletna obnova objekata Opšte bolnice. Posle izrade projektno-tehničke dokumentacije, planirana je rekonstrukcija kompletnog objekta bolnice i bolničkog kruga, što je veoma značajno jer znamo da mnoga odeljenja čekaju adaptaciju, u njih godinama nije ulagano i zaista su nedostojni izgleda zdravstvene ustanove. Ova investicija će u značajnoj meri će poboljšati kvalitet rada i zdravstvene zaštite pacijenata.

Ulaganja u Opštu bolnicu i Gerontološki centar

GRAD POVEĆAO IZDVAJANJA ZA SOCIJALNU ZAŠTITU

I Grad Subotica u godini pred nama povećaće izdvajanja za socijalnu zaštitu i mere socijalne politike, a budžet za ovu namenu veći je je oko sedam procenata od prošlogodišnjeg, i čini između četiri i pet odsto ukupnog obima gradske kase.

- Za usluge „Pomoć i nega u kući“ biće izdvojeno 44 miliona dinara, što je povećanje od 16 odsto, a nadamo se da su ta sredstva dovoljna da se i ova delatnost i dalje razvija: Podržaćemo i realizaciju planova za otvranje novih pet gerontoloških klubova i verujem da će Gerontološki centar postati lider u mreži socijalne zaštite odraslih lica ne samo u Srbiji nego i u regionu – ističe Ilija Đukanović, član Gradskog veća za socijalnu zaštitu. - I izdvajanja za ostale ustanove socijalne zaštite su povećana, tako su planirana sredstva za Centar za socijalni rad u odnosu na 2017 veća za 5.8 odsto, a izdvajanja za jednokratnu pomoć uvećana su za 14 odsto i iznose šest miliona dinara. Davanja za Dnevni boravak za decu i odrasla lica pri Domu „Kolevka“ uvećana su za četiri odsto, a u odnosu na 2016. za čak 22 odsto. Crveni krst i Narodna kuhinja mogu da očekuju 31 milion dinara, a planiramo i povećanje broja korisnika Narodne kuhinje, kojih je sada 1100 ali su potrebe mnogo veće.

Izvor: Subotica.com
Prezentacija projekta za rekonstrukciju Gerontološkog centra Prezentacija projekta za rekonstrukciju Gerontološkog centra Prezentacija projekta za rekonstrukciju Gerontološkog centra Prezentacija projekta za rekonstrukciju Gerontološkog centra Prezentacija projekta za rekonstrukciju Gerontološkog centra Prezentacija projekta za rekonstrukciju Gerontološkog centra Prezentacija projekta za rekonstrukciju Gerontološkog centra Prezentacija projekta za rekonstrukciju Gerontološkog centra
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 2 meseca
Komentara: 17
Pregleda: 6065
Povezane teme

Nenad Ivanišević

gerontološki centar subotica

jasmina stevanović

ilija đukanović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.