Komentara: 0
Pregleda: 3830

Uhvaćeni krijumčari humanitarne pomoći za Kosovo

04.01.2012. u 13:26h
Izvor: RTV Yueco
Uhvaćeni krijumčari humanitarne pomoći za Kosovo

Carinici su na graničnom prelazu Horgoš otkrili pokušaj krijumčarenja velike količine robe u tovaru humanitarne pomoći za Kosovo, saopštila je Uprava carine. Zahvaljujući skener uređaju najnovije generacije, u dva šlepera humanitarne pomoći koja je iz Nemačke upućena organizaciji "Caritas Kosovo", registrovani su predmeti koji po obliku ne odgovaraju prijavljenim stvarima, putnički automobil, kartonska ambalaža sa dodacima za kafu i lekovima.

Zbog nemogućnosti istovara robe iz kamiona na graničnom prelazu Horgoš, vozila su dopremljena u carinsku ispostavu Javna skladišta, gde je posle potpunog istovara pronađena neprijavljena roba i to: upotrebljavano putničko vozilo GOLF 2, dve kartonske kutije raznih lekova oko 220 pakovanja i oko 3.700 kilograma dodataka za kafu.

Protiv oba vozača podneti su zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka, koji će biti prosleđeni nadležnom sudu za prekršaje u Kanjiži, zaključuje se u saopštenju Uprave carine.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 3830
Povezane teme

carina Subotica

javna skladišta

karitas

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.