Komentara: 2
Pregleda: 5574

Uhapšeni zbog krijumčarenja ljudi

23.10.2012. u 01:49h
Izvor: Agencija "Beta"
Policajci iz Sremske Mitrovice i Novog Sada uhapsili su dvojicu osumnjičenih za organizovanje nedozvoljenog prelaska državne granice i krijumčarenja ljudi, saopštila je danas policija.
Uhapšeni zbog krijumčarenja ljudi

Kako se navodi u saopštenju, uhapšeni su Bojan B. (25) i Nebojša T. (22), obojica iz Subotice.

Oni se terete da su teretnim kombijem od Preševa do državne granice sa Mađarskom prevozili 28 stranih državljana, ali ih je na području Stare Pazove otkrila policija. Krajnji cilj njihovog puta bila je Austrija. Prema izjavama azilanata, trebalo je po dolasku u Austriju, svaki od njih plati po 2.000 evra organizatoru puta.

Nakon policijskog zadržavanja, Bojan B. i Nebojša T. su privedeni istražnom sudiji Osnovnog suda u Sremskoj Mitrovici, koji im je odredio pritvor do mesec dana.

Zbog prekršaja u vezi nedozvoljenog prelaska državne granice, punoletni strani državljani, mahom Pakistanci, kažnjeni su zatvorom od 10 dana, a maloletni upućeni u Centar za azil u Bogovađu. Pojačanom kontrolom legalnosti boravka stranih državljana, pripadnici policije su istog dana otkrili i procesuirali još 16 ilegalnih migranata na području Policijske uprave Sremska Mitrovica.

Izvor: Agencija "Beta"
Postavljeno pre 11 godina i 5 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 5574
Povezane teme

krijumčarenje ljudi

migranti

ilegalni migranti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.