Komentara: 11
Pregleda: 16562

Uhapšeni Subotičani saučesnici u odvođenju maloletnog deteta preko granice

10.05.2023. u 15:25h
Izvor: Subotica.com
Subotičani Igor S. (39) , Marko P. (36) i N.S. (34) uhapšeni su zbog sumnje da su pomogli Mašanu Lubardi da, koristeći tuđa dokumenta pređu granicu sa Mađarskom na Graničnom prelazu Kelebija i iz zemlje, bez dozvole majke, odvede dvogodišnjeg sina.
Uhapšeni Subotičani saučesnici u odvođenju maloletnog deteta preko granice

Igor i Marko su lišeni slobode 22. aprila, dok je treći učesnik uhapšen dva dana kasnije.

- Oni se sumnjiče da su između 13. i 14. aprila, prema prethodnom dogovoru, izvršili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, kao i navođenje na overavanje neistinitog sadržaja.Svima je odmah određen pritvor – potvrdili su u Osnovnom javnom tužilaštvu (OJT) u Subotici. - I.S. je 28. aprila sklopio sporazum o priznavanju krivičnog dela sa OJT, te je osuđen na kaznu zatvora za krivična dela prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, kao i navođenje na overavanje neistinitog sadržaja. Protiv druga dva osumnjičena je istražni postupak u toku.

Naime, sumnja se da su Subotičani svojim autom preko granice sa Mađarskom prevezli dečaka i njegovog oca sa tuđim pasošima, a kako se ranije pisalo, Mašan Lubarda im je za to platio 200 evra. Nestanak deteta prijavila je majka Jelena Avramović, a otac i sin pronađeni su nekoliko dana kasnije u Švajcarskoj.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 1 nedelju
Komentara: 11
Pregleda: 16562
Povezane teme

hapšenje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.