Komentara: 5
Pregleda: 6633

Uhapšeni razbojnici iz Kraljeva

05.09.2012. u 14:12h
Izvor: Policijska uprava Subotica
Uhapšeni razbojnici iz Kraljeva

R. B. (36) zvani Manijak, N. B. (29) zvani Ćita i maloletni A. Ž. uhapšeni su u Subotici zbog sumnje da su u noći između 28. i 29. avgusta iz zlatare „Zlatni filigran“ u Kraljevu odneli 5,5 miliona dinara. Oni su posle pljačke od policije bežali preko krovova, rekao je juče Bogoljub Živković, načelnik Policijske uprave u Kraljevu.

- Protiv R. B. je zbog različitih krivičnih dela podneto 360 prijava. U zatvoru je proveo ukupno 23 godine, a sa izdržavanja poslednje kazne izašao je 7. avgusta - rekao je Živković.

Đ. A. (21), saučesnik uhapšenih razbojnika, priveden je ubrzo posle pljačke, ali odbio je da sarađuje s policijom.
- Pre tri dana pljačkaši su locirani u Subotici. Cilj im je bio da pređu granicu i prodaju ukradeno zlato u nekoj od zemalja Zapadne Evrope - kaže Živković.

Policija ih je uhapsila u iznajmljenom stanu u jednoj zgradi. Vrsni provalnici s debelim dosijeima ponovo su se dali u beg preko krovova, ali policija ih je uhvatila.

- Kod njih smo pronašli torbicu sa ukradenim nakitom, među kojim je bio i onaj koji je oko 50 Kraljevčana ostavilo u zlatari zbog popravke ili pretapanja - kaže Živković.

Osim R. B., i Đ. A. ima debeo dosije.
- Đ. A. je sklon drskom i nasilničkom ponašanju, a od 2000. policija je protiv njega podnela 35 prijava. Protiv njega je u toku devet postupaka, ali nema nijednu pravosnažnu presudu - rekao je Živković.

Izvor: Policijska uprava Subotica
Postavljeno pre 11 godina i 7 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 6633
Povezane teme

Policijska uprava Subotica

Policija Subotica

saopštenje policijske uprave subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.