Komentara: 21
Pregleda: 18213

Uhapšen zbog sumnje da je oštetio budžet za više od 25 miliona dinara

10.07.2018. u 17:26h
Izvor: Subotica.com
U zajedničkoj akciji inspektora Poreske uprave – Poreske policije i pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, uhapšena je jedna osoba iz Subotice zbog sumnje da je sa još šest sugrađana izvršila krivično delo utaje poreza i tako oštetila budžet Srbije za više od 25 miliona dinara.
Uhapšen zbog sumnje da je oštetio budžet za više od 25 miliona dinara

Kako se navodi u saopštenju Poreske uprave, u periodu od januara 2013. do aprila 2014. godine, osumnjičeni je u poslovnim knjigama evidentirao lažne ulazne račune o navodnoj nabavci dobara od tzv. "perača" ukupne vrednosti od 49.723.543 dinara, s iskazanim PDV-om od 8.287.257 dinara. Taj iznos je neosnovano iskoristio kao prethodni porez sa pravom na odbitak, te tako umanjio poresku obavezu za navedeni iznos.

- Pocinkovani lim je prodavao nepoznatim kupcima, bez evidentiranja prometa u poslovnim knjigama, a ostvareni prihod zadržao za sopstvene potrebe, što predstavlja uzimanje iz imovine privrednog društva od strane vlasnika za privatne potrebe, pri čemu je izbegao da obračuna i plati porez na dohodak građana u iznosu od 25.110.831 dinara - stoji u saopštenju Poreske uprave.

Osumnjičeno lice je uhapšeno i privedeno nadležnom tužiocu na saslušanje, nakon čega su mu oduzete putne isprave i zabranjeno napuštanje boravišta.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 9 meseci
Komentara: 21
Pregleda: 18213
Povezane teme

hapšenje

utaja poreza

poreska uprava

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.