Komentara: 9
Pregleda: 5428

Uhapšen migrant zbog organizovanja prevoza dece preko granice

16.10.2020. u 15:21h
Izvor: Subotica.com
Zbog sumnje da je organizovao prevoz maloletnih migranata preko granice uhapšen je K.Z iz Avganistana, koji je decu prevozio u duplom krovu kombija.
Uhapšen migrant zbog organizovanja prevoza dece preko granice

Kako saznajemo organizator prevoza dece uhapšen je u akciji Policijske uprave Subotica, Odeljenja za borbu protiv krijumčarenja ljudi, i Višeg javnog tužilaštva u Subotici.

On se sumnjiči da je 10. oktobra organizovao da se napravi dupli krov na kombiju, teretnom kombiju “pežo bokser”. U prostoru  duplog krova prepravljenog kombija smestio je tri maloletna migranta iz Avganistana. K.Z, je potom angažovao jednog Ukrajinca koji je decu prevozio od Subotice do graničnog prelaza Batrovci. Međutim, granična policija i carinici na Batrovcima otkrili su u krovu kombija, u nehumanim uslovima, tri skrivena maloletna migranta.

Hapšenje Ukrajinca je u nadležnosti Osnovnog javnog tužilaštva u Sremskoj Mitrovici, dok je Avganistanac uhapšen u Subotici i predmet vodi zamenik višeg javnog tužioca Branislav Rankov.

Osumnjičenom Avganistancu K. Z. biće određen pritvor do 30 dana zbog opasnosti od bekstva i uticaja na svedoke.  

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 6 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 5428
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.