Komentara: 12
Pregleda: 2754

UG „Solidarnost“ najavljuje tužbe Strazburu

23.06.2015. u 13:23h
Izvor: Subotica.com
Zbog odbijenih žalbi od strane Ustavnog suda Srbije, oko 600 bivših radnika „Severa“, svoje zaostale plate tražiće putem Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu.
UG „Solidarnost“ najavljuje tužbe Strazburu

Prema rečima Vanje Dragojlovića, predsednika UG „Solidarnost“, koji se i sam žalio Ustavnom sudu, tužbe će podneti najkasnije do oktobra, a oštećeni radnici očekuju da će taj sud, za razliku od našeg pravosuđa, imati sluha za njih.

- Žalićemo se jer smo sigurni da smo u pravu, da je sud doneo presude na osnovu nevalidnog dokumenta Agencije za privatizaciju, koja trvdi da je privatizacija završena 2005., iako je sudski veštak u svom nalazu potvrdio naše tvrdnje da je ona završena 2010. godine – naglašava Dragojlović. – Osnovni sud u Subotici je doneo presudu a da nijednom nisam pozvan na ročište, Apelacioni sud se samo poveo za kolegaa iz Subotice, dok Ustavni sud smatra da nam nisu narušena u Ustavom zagarantovana prava. Kako u naše pravosuđe više ne verujemo, pravdu tražimo u Strazburu. Za početak biće podnete samo četiri žalbe, a ako one prođu, proći će i ostalih skoro šest stotina.

Podsetimo, bivši radnici „Severa“, nekadašnjeg giganta u proizvodnji elektromotora, traže zaostale plate u periosu od 1997. do 2002. godine. Subotičko preduzeće prodato je 2004. godine austrijskoj kompaniji „ATB Austrija“, koja je 2011. firmu prodala kineskoj kompaniji „Volgong“. Za to vreme na hiljade radnika je ostalo bez posla, mnogima koji su pravo na svoje zarade tražili na sudu i izgubili spor, zbog visokih sudskih troškova na vrata su dolazili izvršitelji da plene imovinu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 9 meseci
Komentara: 12
Pregleda: 2754

Povezane vesti

Povezane teme

udruženje solidarnost

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.