Komentara: 15
Pregleda: 2999

Otvoreno pismo "Solidarnosti" Ministru Selakoviću

23.02.2015. u 17:49h
Izvor: Radio Subotica
Udruženje gradjana "Solidarnost" uputilo je otvoreno pismo Ministru pravde Nikoli Selakoviću u kome podseća da je u poslednje tri godine podnelo 6 krivičnih prijava Osnovnom javnom tužilaštvu Subotica i MUPU za pljačku u privatizaciji Severa, Agrokombinata, Azotare, Mladosti, Ikoma i Agroseme Panonije.
Otvoreno pismo "Solidarnosti" Ministru Selakoviću

"Solidarnost" pita zašto za ovu pljačku ne odgovaraju počinioci nego moraju odgovarati samo zaposleni koji su izbačeni na ulicu. Rad osnovnog suda u Subotici je u celini, osim par pojedinaca katastrofalan, neprofesionalan i nezakonit.

Zbog nerada i predsednice suda i većine suda u toku je plenidba 460 radnika "Severa" koji su izgubili zaostale plate od 1997. do 2002. godine. Da li je ovoj i ovakvoj Srbiji potrebno 460 slučaja u Strazburu? Uz podsećanje da je "Solidarnost" već imala dva protestna skupa pred osnovnim sudom, u saopštenju se kaže da će udruženje naći načina da se suprotstavi maltretiranju ojadjenih radnika. Od ministra se traži da spreči dalju negativnu eskalaciju dogadjaja i gnev ogorčenih građana.

Izvor: Radio Subotica
Postavljeno pre 9 godina i 2 meseca
Komentara: 15
Pregleda: 2999

Povezana vest

Povezane teme

udruženje solidarnost

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.