Komentara: 21
Pregleda: 2588

Udruženje poslodavaca Subotice daje punu podršku merama stimulisanja nataliteta

21.03.2018. u 11:55h
Izvor: Subotica.com
Saopštenje Udruženje poslodavaca grada Subotice, u vezi predloženih mera sa ciljem stimulisanja pronatalitetne politike i motivisanja građana da ostanu i rade u Subotici i Srbiji, prenosimo u celosti.
Udruženje poslodavaca Subotice daje punu podršku merama stimulisanja nataliteta

Udruženje poslodavaca grada Subotice (UPS), koje je kolektivni član Unije Poslodavaca Srbije, daje punu podršku novim merama Vlade Republike Srbije i predsednika Republike Aleksandra Vučića, а koje su predložene u cilju stimulisanja pronatalitetne politike i zaustavljanja bele kuge u Republici.

Udruženje poslodavaca u Subotici putem svojih članova maksimalno će uticati na sve poslodavce da se položaj sadašnjih i budućih majki učini što lakšim kako za vreme trudnoće tako i nakon porođaja.

U cilju popravljanja privrednog ambijenta Udruženje Poslodavaca javno se zalaže i pismeno poziva Vladu Republike Srbije da se u najkraćem mogućem vremenu pristupi smanjenju poreza i doprinosa na plate kako bi se rasteretila privreda i stvorio prostor za povećanje plata svim zaposlenima.

Takođe predlažemo da se konkretnije nastavi borba protiv sive ekonomije i to pre svega kontrolom i proverom kod ne registrovanih preduzetnika i poslodavaca.

Smanjenje poreza uz povećanje plata i penzija kao i suzbijanje sive ekonomije pozitivno će uticati kako na potrošnju tako i na proizvodnju.

Ove mere dovešće do rasta tržišta,povećanja životnog standarda i do rešenja trenutno najvećeg problema u Subotici i Srbiji a to je odlazak ljudi na rad u inostranstvo.

Udruženje Poslodavaca svoju ulogu vidi kao partnera Vlade kroz Uniju Poslodavaca Srbije i kao partnera lokalnoj samoupravi i svim reprezentativnim sindikatima u gradu i drugim udruženjima a sve u cilju ostvarenja socijalnog dijaloga i napretka.

Predsednik UO UPS, Milan Jerinkić
Predsednik Skupštine UPS, Mile Todorović

// kraj saopštenja

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 1 mesec
Komentara: 21
Pregleda: 2588
Povezane teme

udruženje poslodavaca

natalitet

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.