Komentara: 48
Pregleda: 10115
Foto

Udruženje "Hercegovina" obeležilo drugu godinu postojanja

16.02.2016. u 12:25h
Izvor: Subotica.com
Uz gusle, kulturni program i svečanu večeru u hotelu „Patria“ Zavičajno udruženje „Hercegovina“ sinoć je, na Sretenje, obeležilo Dan udruženja i drugu godišnjicu rada.
Udruženje "Hercegovina" obeležilo drugu godinu postojanja

Osnovano u Bačkom Dušanovu, Zavičajno udruženje „Hercegovina“, koje okuplja oko 200 članova na severu Vojvodine već dve godine neguje kulturu i običaje Hercegovaca, ali i organizuje humanitarne večeri. Prema rečima predsednika Udruženja, Sretena Pištala, u narednom periodu taj rad će biti još ozbiljniji, jer su dobili podršku Grada Subotica.

- Proslava druge godišnjice je pokazatelj da iza nas stoji ozbiljan i kvalitetan rad. Stvorile su se pretpostavke da taj rad bude još bolji, jer smo uspeli da adaptiramo i opremimo prostor, koji smo od Grada dobili u zakup. U narednih nekoliko nedelja, organizovaćemo i svečano otvaranje-izjavio je predsednik Zavičajnog udruženja „Hercegovina“, Sreten Pištalo.

Udruženje "Hercegovina" obeležilo drugu godinu postojanja

Udruženje "Hercegovina" obeležilo drugu godinu postojanja

Proslavi su prisustvovali predstavnici Republike Srpske, Vlade Srbije, SPC i Grada Subotice.

- Izuzetno je važno da se i u Subotici i Vojvodini očuvaju tradicija i kultura Hercegovaca, poteklih iz krševitih predela. Takođe, važno je da i mi koji smo ostali da živimo u Hercegovini, nastavimo da negujemo sa njima veze, kao i da te vezemo produbljujemo ne samo u kulturnom, nego i u privrednom smislu- istakao je zamenik gradonačelnika Trebinja, Neđo Ćebedžija.

Svečanost je počela himnom „Bože, pravde“ a zatim su nastup imali KUD „Jovan Dučić“ iz Trebinja, narodni guslari Vaso Drašković i Veljko Đuranović, pesnici Božidar Glogovac i Đorđo Sladoje, kao i dramski umetnik Nebojša Glogovac.

Udruženje "Hercegovina" obeležilo drugu godinu postojanja

- Kada ljudi nisu u svom zavičaju bitno je zajedništvo, jer se očuvanjem zajedničkih običaja evociraju uspomene. Ta vrsta emocija i običaja se na ovakvim okupljanjima prenosi i na mlađe generacije - izjavio je proslavljeni glumac, Nebojša Glogovac.

Goste je zabavljao pevač Nebojša Vojvodić.

Izvor: Subotica.com
Dan udruženja "Hercegovina" Dan udruženja "Hercegovina" Dan udruženja "Hercegovina" Dan udruženja "Hercegovina" Dan udruženja "Hercegovina" Dan udruženja "Hercegovina" Dan udruženja "Hercegovina" Dan udruženja "Hercegovina"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 2 meseca
Komentara: 48
Pregleda: 10115
Povezane teme

udruženje hercegovina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.