Komentara: 6
Pregleda: 4365

Udarne rupe na putu

21.02.2012. u 15:40h
Izvor: RTV Yueco
Udarne rupe na putu

Zbog niskih temperatura, velike količine vlage i mnogo bačene soli i rizle, asfalt u gradu ponovo je ispucao. Najkritičnija mesta, gde se nalaze udarne rupe jesu pružni prelazi. Krpljenje rupa na pružnim prelazima obavlja Vojput u saradnji sa preduzećem Železnice Srbije, ali se za potpunu sanaciju čekaju povoljniji vremenski uslovi.

Josip Majlat živi odmah pored pružnog prelaza i kaže da se svake godine nakon povlačenja snega nagleda slomljenih branika od automobila, kao i odvaljenih ratkapni, koje ponekada završavaju i kod njega u dvorištu. Naravno, razlog tome su udarne rupe.

U Direkciji za izgradnju grada kažu da svake, godine nakon jakih zima, imaju problema sa udarnim rupama. Nažalost, njihova sanacija ne može da se izvrši dok se ne steknu povoljni uslovi za popunjavanja rupa vrućom asfaltnom masom.

U Vojputu, koji su zajedno sa preduzećem Železnice Srbije zaduženi za krpljenje ovih rupe, navode da su određena mesta na pružnim prelazima delimično sanirana uz pomoć tucanika, ali i da su obeležena adekvatnom signalizacijom kako bi upozorila vozače. Kada se stvore povoljni vremenski uslovi za krpljenje rupa, odnosno kada asfalt bude bio suv, postojeće rupe zakrpiće se asfaltom.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 1 mesec
Komentara: 6
Pregleda: 4365
Povezane teme

Direkcija za izgradnju grada Subotice

vojput

rupe na putevima

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.