• Pregleda: 4021

Udarne rupe na putu

Udarne rupe na putu

Zbog niskih temperatura, velike količine vlage i mnogo bačene soli i rizle, asfalt u gradu ponovo je ispucao. Najkritičnija mesta, gde se nalaze udarne rupe jesu pružni prelazi. Krpljenje rupa na pružnim prelazima obavlja Vojput u saradnji sa preduzećem Železnice Srbije, ali se za potpunu sanaciju čekaju povoljniji vremenski uslovi.

Josip Majlat živi odmah pored pružnog prelaza i kaže da se svake godine nakon povlačenja snega nagleda slomljenih branika od automobila, kao i odvaljenih ratkapni, koje ponekada završavaju i kod njega u dvorištu. Naravno, razlog tome su udarne rupe.

U Direkciji za izgradnju grada kažu da svake, godine nakon jakih zima, imaju problema sa udarnim rupama. Nažalost, njihova sanacija ne može da se izvrši dok se ne steknu povoljni uslovi za popunjavanja rupa vrućom asfaltnom masom.

U Vojputu, koji su zajedno sa preduzećem Železnice Srbije zaduženi za krpljenje ovih rupe, navode da su određena mesta na pružnim prelazima delimično sanirana uz pomoć tucanika, ali i da su obeležena adekvatnom signalizacijom kako bi upozorila vozače. Kada se stvore povoljni vremenski uslovi za krpljenje rupa, odnosno kada asfalt bude bio suv, postojeće rupe zakrpiće se asfaltom.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

6
Pobeda Omladine Odgovori
Da se kvalitetnije radilo ranije, a ne samo prevlacenje jednog sloja asfalta do ovog problema nebi dolazilo svake godine...
natasa Odgovori
Bas me interesuje kako ce se sada pravdati striko kovac za ovakve propuste ili je mozda taj pravac njemu nepoznat,kako nebi ostetio svoj novi audi!
st Odgovori
A zasto se jednostavno ne urade pruzni prelazi onako kako je uradjen pruzni prelaz na izlazu iz Bajmoka prema Aleksa Santicu ili kako je uradjen prelaz na ulazu u Sombor? Nekom vrstom ploca su prekrivene sine i sve je u visini asfalta pa se ni ne oseti da se prelazi pruga. Ima bar 4 - 5 godina da su ti prelazi tako napravljeni i jos uvek nema nikakvih tragova ostecenja. Sve izgleda kao i kada je postavljeno a put je prilicno frekventan i opterecen teskim kamionima. Ako je to tamo izdrzalo, izdrzalo bi i u gradu. Na taj nacin bi problem bio za sva vremena resen.
Jedina losa stvar tako dobro napravljenih prelaza (kao ova dva pomenuta) je to sto onda preko njih moze da se predje i sa zaista mnooogo velikom brzinom. Ovako, ovi razvaljeni zamenjuju lezece policajce pa se svi gotovo zaustave i onda lagano, lagano, lagano predju preko pruge.
Letva volana Odgovori
Mislim da postoji nacin od 2012 godine da se za sva ostecenja na vozilu,a da se dese na putu usled upadanja u udarne rupe i da stetu treba da nadoknadi zaduzen za odrzavanje dela puta gde se desilo ostecenje.
S2S Odgovori
Ja mislim da u gradu ne postoji ulica koja je pošteno urađena. Pad, "fini sloj", podloge, slivnici, šahtovi, ivičnjaci itd. Tu su u pitanju i "štednja" i nesposobnost izvođača (između ostalog) ali izgleda da to nikoga ne zanima. Lako je tupiti o asfaltiranju ulica ali me živo zanima da li su sposobni makar jednu ulicu tj. kolovoz napraviti po propisima.
krass1 Odgovori
Ovih dana, kada je ciscen sneg na ulicama, neki vozaci ULT- ova su spustali kasiku do kraja ( do asfalta). Cak su namestali kasiku tako zubi na istoj paraju asfalt, tako da su na dosta mesta ulice prilicno ostecene. Na nekim mestima su i poklopci na sahtama od kanalizacije osteceni. Cak sam primetio da je stradao i jedan lezeci policajac koji se nalazi ispred decijeg obdanista u Gundulicevoj ulici izmedju Sajine kafane i Cire pekara.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.