• Pregleda: 3052

Učešće mladih hokejaša Spartaka na turniru u Sarajevu

U Sarajevu (Bosna i Hercegovina) je za vikend (23./24. februar)održan međunarodni turnir za selekcije U8 i U10 "HAPPY HOCKEY DAYS 2013", na kojem je učestvovalo ukupno 12 ekipa iz 3 države: Vukovi, Medvjedi, Divlje Mačke, Ilidža (Sarajevo, Bosna i Hercegovina), Crvena Zvezda, NS Stars i Spartak (Srbija) i Sisak (Hrvatska).
Učešće mladih hokejaša Spartaka na turniru u Sarajevu

Na turniru je odigrano ukupno 30 utakmica, po sistemu svako sa svakim u obe kategorije, i iako nije stavljen akcenat na rezultatsku evidenciju, jer su sva deca na svečanom zatvaranju dobila medalje i pehare, domaćini turnira su na kraju izbacili konačan poredak, na kojem je HK Spartak iz Subotice u obe uzrasne kategorije zauzeo 2.mesto, sa učinkom od 4 pobede i 1 poraz.

Najbitnije je da su sva deca podjednako igrala, da su dala svoj maksimum zalaganja, truda i znanja i da su uživala u sva tri dana provedena u Sarajevu, pošto je HK Spartak otišao u Sarajevo dan ranije (petak 21.02.2013.). Na ovakvu ideju i koncept organizacije se došlo u dogovoru sa domaćinima i deca su spavala kod dece, kako bi se uspostavio još bliži kontakt i socijalizacija dece.

Ljudi u Sarajevu su se maksimalno potrudili i zaista bili fenomenalni domaćini u svakom mogućem smislu. Ovakav princip saradnje će se zasigurno nastaviti i u budućnosti, a biće prenesen i na starije uzrasne kategorije, jer se pokazao kao veoma uspešan.

Za HK Spartak (ekipa U10) su nastupali: Sudarević Luka, Sigulinski Filip, Vaštag Mark, Konkolj Šok Henrik, Jaramazović Maximilian, Horvacki Igor, Pajić Miloš, Sigulinski Mateja, Mrvić Veljko i Feher Balint. Trener: Brestovac Uroš i Rudick Justin

Za HK Spartak (ekipa U8) su nastupali: Đukanović Luka, Sabo Rac Albert, Kostić Luka, Pećerić Petar, Mickoski Miloš, Bašić Palković Filip, Bašić Palković Andrej, Sabo Rac Maksim, Kiš Matej, Herbatin Oliver, Fazekaš Luka, Feher Csongor, Sekulić Elena, Vaštag Ivett, Horvat Marko, Antonijević Aleksandar, Kovačević Nikola. Trener: Brestovac Uroš

Već sledećeg vikenda (nedelja 03.mart 2013.) ekipa U8 ide u Budimpeštu na turnir A kategorije, gde će odmeriti snage sa najkvalitetnijim ekipama u Mađarskoj u svom uzrastu.

povezane teme

2
zvezda je pala Odgovori
Deca su bila oduševljena prijemom domaćina i pružila su sve od sebe u igri. Iako je rezultat u drugom planu, mislim da je korektno prema njima izneti malu ispravku, a to je da su hokejaši u kategoriji do 8 godina osvojili PRVO mesto jer su imali bolju gol razliku (+11) od drugoplasiranih Vukova (+8) iako su obe ekipe imale po jednu izgubljenu utakmicu. Svaka čast svim igračima na pokazanoj borbenosti i veštini, svako poštovanje i za njihove trenere.
HHD Odgovori
Ovo su bila tri dana preljepog druženja naše djece. Najveći dobitak turnira Happy Hockey Days su zajedničke uspomene, osmijesi i novostečena prijateljstva naše djece. Otkazom HK Partizan u posljednjem trenutku formiran je "Balkan tim"- Divlje mačke, sastavljen od djece iz HK Spartak i HK Stari grad. Naša su djeca po prvi put na nekom turniru igrala zajedno i odlično se pokazala. Iako rezultati turnira nisu važni, jer su pobjednici sva djeca koja su učestvovala, poredak je bio slijedeći: U10 1. HK NS Stars 2. HK Spartak 3. HK Sarajevo - Medvjedi 4. HK Sisak 5. HK Crvena Zvezda 6. HK Ilidža 2010 - Ajkule. U8 1. HK Stari grad - Vukovi 2. HK Spartak 3. HK Balkan tim - Divlje mačke 4. HK Crvena Zvezda 5. HK Sisak 6. HK NS Stars. Napomena: HK Stari grad - Vukovi i HK Spartak osvojili su podjednako po 8 bodova, ali zbog međusobnog rezultata (4:1 za Vukove) prvo mjesto pripalo je Vukovima. Vidimo se ponovo iduće godine na još boljim Happy Hockey Days.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.