Komentara: 3
Pregleda: 3811
Foto

Učešće mladih hokejaša Spartaka na memorijalu "ŠILE 2013"

16.04.2013. u 12:12h
Izvor: Hokejaški klub "Spartak"
Vikend za nama, subota i nedelja, 13/14 april obeležio je 12. memorijal "Miodrag Šišić - Šile 2013" , najveći i najjači hokejaški turnir u regionu za kategorije U8 i U10 (igrači do 8 i do 10 godina starosti), na kojem je učestvovao ukupno 30 ekipa iz 4 države (Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Srbija). U kategoriji U8 takmičilo se ukupno 14 ekipa, dok je u selekciji U10 snage odmerilo 16 ekipa.
Učešće mladih hokejaša Spartaka na memorijalu "ŠILE 2013"

Posle celodnevnog programa puna 2 dana i ukupno odigranih 121 utakmice u obe kategorije, HK "Spartak" iz Subotice je postigao rezultate koji prevazilaze okvire sportske realnosti. Iako ne treniraju na ledu još od 06.marta kada je skinuta ledena ploča u Subotici, najmlađi "ledeni oklopnici" popularno zvani Spartanci, otišli su na turnir bez 40 dana "leda u nogama",ali puni samopouzdanja i vere u svoje mogućnosti i znanje koje poseduju. Uz dirigentsku palicu dvojice trenera, Jaramazović Zoran (ekipa U10) i Brestovac Uroš (ekipa U8) momci su pokazali svu borbenost i kvalitet, koji je na kraju i doveo do plasmana vrednog svake pažnje.

Ekipa U8 je uz neverovatnu smirenost u igri, veliko požrtvovanje i borbenost, pokazala sav svoj kvalitet i potencijal ove generacije i ostvarila ukupno 5 pobeda, 1 nerešen rezulat i 1 poraz (u finalu protiv domaćina Crvene Zvezde), zauzevši visoko 2 mesto na turniru u konkurenciji 14 ekipa, ostavivši iza sebe klubove kao što su Olimpija, Triglav i Maribor iz Slovenije, zatim Zagreb i Mladost iz Hrvatske, kao Partizanm Beostar i ostale iz Srbije, tradicionalno sve sami centri hokeja u regionu. I sve to bez treniranja u odgovarajućim uslovima poslednjih 40 dana. Zaista rezultat vredan svakog poštovanja. Za HK Spartak, ekipa U8, su nastupali: Sabo Rac Albert, Đukanović Luka, Pećerić Petar, Sabo Rac Maksim, Herbatin Oliver, Horvat Marko, Kostić Luka, Mickoski Miloš, Antonijević Aleksandar, Fazekaš Luka, Bašić Palković Andrej, Bašić Palković Filip, Kiš Matej i Dobo Armin. Trener: Brestovac Uroš

Učešće mladih hokejaša Spartaka na memorijalu "ŠILE 2013"

Ekipa U10 je u grupnoj fazi takmičenja ostvarila 1 pobedu i 2 nerešena rezulata, dovoljno za plasman na 2 mesto u svojoj grupi (u konkurenciji ekipa Red Team, Olimpija Ljubljana i Zagreb) i time stekla pravo da se bori za plasman od 1. - 8. mesta na turniru, sa ostalih 6 ekipa koje su zauzele prva dva mesta u ostale 3 grupe. Već ovaj rezultat je bio fantastičan ostvarenje, ali ono što su momci u nastavku odigrali zaista predstavlja mali sportski fenomen. Usledela su 3 časna poraza od realno najjačih i najspremnijih ekipa na turniru (Maribor, Crvena Zvezda i Bled) i potom 1 nerešen rezulat (2:2 sa Beostarom) i 2 pobede (1:0 sa Mladost iz Zagreba i 8:2 protiv ekipe NS Stars iz Novog Sada). U ukupnom poretku, 6 mesto od 16 ekipa - za svaku pohvalu. HK Spartak, ekipa U10 je nastupila u sledećem sastavu: Sudarević Luka, Sigulinski Filip, Vaštag Mark, Burger Aleksa, Vidaković Matej, Keceli Matyas, Dezsi Barnabas, Szanta Wiliam, Jaramazović Maximilian, Sigulinski Mateja, Horvacki Igor, Pajić Miloš i Konkolj Šok Henrik. Trener: Jaramazović Zoran.

Učešće mladih hokejaša Spartaka na memorijalu "ŠILE 2013"

Igrači koji takođe nastupaju za navedene selekcija U8 i U10, ali iz različitih razloga nisu bili na završnom turniru u Beogradu, svakako zaslužuju da budu spomenuti jer svi zajedno predstavljaju budućnost subotičkog hokeja: Mrvić Veljko, Domijan Mihajlo, Feher Balint, Horvat Adam, Janjić Miloš, Bašović Vule, Feher Čongor, Kovačević Nikola, Šandor david, Sekulić Elena, Bukvić Nikita, Vaštag Ivett, Kukaras Luka, Lulić Marko, Marcikić Nemanja, Pećerić Slaven, Rac Sabo Hanna, Stantić Dario, Rac Sabo Lilla, Kuntić David, Šarac Matija, Miklenović Melanija, Halas Luka, Mirnić Valentin, Antonijević Vanja i Ibraimović Sara.

Ovim turnirom je spuštena zavesa na takmičarski deo sezone 2012/13 za HK Spartak, u kojoj su zapaženi zaista izuzetni rezultati sa svim selekcijama. Ukoliko se obistini obećanje i najava o pokrivanju Gradskog klizališta u Subotici tokom narednih nekoliko sezoni, biće to ogroman podstrek za dalji rad i razvoj hokeja u Subotici, prvenstveno mnogo boljim uslovima koji će nam biti omogućeni i koji će podiči nivo hokeja našem gradu još koju stepenicu gore. Za budućnost ne treba da brinemo - ona je tu, samo treba da radimo na njoj!

Učešće mladih hokejaša Spartaka na memorijalu "ŠILE 2013"

Učešće mladih hokejaša Spartaka na memorijalu "ŠILE 2013"

Učešće mladih hokejaša Spartaka na memorijalu "ŠILE 2013"

Izvor: Hokejaški klub "Spartak"
Postavljeno pre 11 godina i 1 nedelju
Komentara: 3
Pregleda: 3811
Povezane teme

hokej na ledu

hokejaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.