Komentara: 0
Pregleda: 3421

Učešće inline hokejaša Spartaka na turniru u Zagrebu

26.06.2013. u 09:50h
Izvor: Hokejaški klub "Spartak"
Hokejaški klub "Spartak" je u subotu, 22. juna, bio učesnik tradicionalnog međunarodnog turnira "Kune 2013" u inline hokeju (hokej na rolerima) u kategoriji seniora koji je održan u Zagrebu i na kojem je učestvovalo ukupno 8 ekipa iz Slovenije, Hrvatske i Srbije.
Učešće inline hokejaša Spartaka na turniru u Zagrebu

Turnir se odigrao na Sportskom centru "Kune", na specijalnoj podlozi namenjenoj za inline hokej,  na podlozi kakva nažalost ne postoji ni u jednom gradu u Srbiji.

HK "Spartak" je odigrao ukupno 4 utakmice na turniru i ostvario polovičan uspeh - 2 pobede i 2 poraza i zauzeo sasvim solidno 5. mesto u ukupnom plasmanu. Treba istaći da su na turniru, za svoje ekipe, nastupili gotovo svi igrači reprezentacije Hrvatske koja se trenutno nalazi na 12. - 13. mestu na IIHF rang listi, kao i ekipa "Dinamit" aktuelni šampion Slovenije, čija reprezentacija igra u Top diviziji svetskih prvenstava u inline hokeju, a za ekipu HK "Lisjaki" iz Maribora je nastupio i Denis Kadič, kapiten reprezentacije Slovenije. Svi ovi podaci dodatno doprinose kvalitetu i uspehu HK "Spartak" na pomenutom turniru.

Hokejaški klub iz Subotice je u svom sastavu na turniru u Zagrebu imao i 5 igrača iz HK "Vitez" (Beograd) koji su maksimalnom borbenošću i svojim kvalitetom dodatno doprineli lepom uspehu. Za HK "Spartak" su nastupali: Vaštag Zoltan, Fazekaš Đorđe, Fazekaš Tibor, Večić Vladimir, Šandor Žolt, Dakić Srđan, Brestovac Uroš, Aleksić Uroš, Ljutovac Vladimir, Nikolić Nemanja, Brkušanin Marko i Crnogorac Danilo.

REZULTATI:

HK Spartak - HK Dinamo (Zagreb)   2:6
KHK Tapiri (Zagreb) - HK Spartak    2:5
HK Spartak - HK Lisjaki (Maribor)    2:4
HK Spartak - HK Ježevi (Zagreb)      2:1

HK "Spartak" je nastavio saradnju sa ekipama iz regiona i najverovatnije će na sebe preuzeti organizaciju u toku meseca jula gde će HK "Spartak" biti i domaćin turnira još jednog prestižnog turnira za seniore na kojem će učestvovati 5 ekipa iz Hrvatske, Mađarske i Srbije. Ovaj turnir će se najverovatnije održati u Kiškorošu (Mađarska) koji se nalazi nekih 75 km od Subotice, a gde se nalazi najbliža podloga za inline hokej, osnovni preduslov za odigravanje ovakvih turnira.

Izvor: Hokejaški klub "Spartak"
Postavljeno pre 10 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3421
Povezane teme

inline hokej

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.