Komentara: 15
Pregleda: 6548

Učenici OŠ "Miloš Crnjanski" posetili Beli dvor, Hram Svetog Save i "Marakanu"

23.03.2015. u 12:58h
Izvor: RTV City
U sklopu posete Beogradu učenici Osnovne škole „Miloš Crnjanski“, zajedno sa direktorom Milošem Vukadinom i profesorima bili su na prijemu u Kraljevskom kompleksu „Beli dvor“, gde su ih dočekali prestolonaslednik princ Aleksandar Karađorđević zajedno sa suprugom princezom Katarinom. Osim Kraljevskog kompleksa, mladi učenici imali su priliku da posete naš najveći stadion „Rajko Mitić“, ali i Hram Svetog Save.
Učenici OŠ "Miloš Crnjanski" posetili Beli dvor, Hram Svetog Save i "Marakanu"

Uz druženje sa kraljevskom porodicom, učenici su imali priliku i da obiđu kompleks i da se upoznaju sa njegovom burnom istorijom.

U sklopu prijema princ Aleksandar zajedno sa svojom suprugom princezom Katarinom upoznao je mlade učenike o radu njegove fondacije za obrazovanje koja prevashodno ima za cilj razvitak obrazovnog sistema i akademskog istraživanja u Srbiji, kako bi sprečila odlazak sjajnih mladih akademaca i promovisala kulturno nasleđe.

Na popularnoj „Marakani“ učenici su se upoznali sa bogatom istorijom FK „Crvena zvezda“ od njenog osnivanja do dana današnjeg i družili se sa Savom Pavićevićem, prvotimcem ovog kluba.

Nakon posete stadionu, učenici su se uputili na Vračarski plato gde su imali prilike da posete drugi po veličini pravoslavni hram u svetu – Hram Svetog Save.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 9 godina i 4 nedelje
Komentara: 15
Pregleda: 6548
Povezane teme

osnovna škola miloš crnjanski

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.