Komentara: 0
Pregleda: 1862
Foto

Učenici OŠ "Ivan Goran Kovačić" pripremili paketiće za vršnjake iz Subotice i sa Kosova i Metohije

20.12.2018. u 11:50h
Izvor: Subotica.com
Učenici OŠ „Ivan Goran Kovačić“ dali su sve od sebe da ulepšaju praznike svojim vršnjacima u ŠOSO „Žarko Zrenjanin“, „Dositej Obradović“, Domu „Kolevka“, kao i onima koji žive u južnoj srpskoj pokrajini, Kosovu i Metohiji. Oni su proteklih dana sakupljali slatkiše, igračke i školski pribor, napravili paketiće koje su darovali drugoj deci.
Učenici OŠ "Ivan Goran Kovačić" pripremili paketiće za vršnjake iz Subotice i sa Kosova i Metohije

Ovo je treća godina kako se u školi organizuje akcija „Kutija od srca“ i prave paketići za decu u školama „Žarko Zrenjanin“ i „Dositej Obradović“.

- Sada smo malo proširili akciju pa smo deo paketića dali i „Kolevci“, a deo ćemo dati OŠ „Kizur Ištvan“, gde se sakupljaju paketići za decu sa Kosova – objašnjava nastavnica Nataša Mukić. - Veoma smo zadovoljni što deca se u velikom broju odazivaju akciji, na ČOS-ovima prave se paketići i zahvalni smo roditeljima što šalju pribor, slatkiše, igračke...

Deca su se punog srca odazvali akciji i donosili sve ono što misle da je potrebno deci njihovog uzrasta.

- Nije prvi put da sakupljamo i pravimo paketiće jer znamo da neka deca ne mogu da dobiju poklone i slatkiše. Sada kada je nova godina pravimo mešane paketiće, a za vreme Dečje nedelje sakupljamo školski pribor i to nosimo u škole „Žarko Zrenjanin“ i „Dositej Obradović“ - ističe Dunja Mamula, članica Đačkog parlamenta.

Njena drugarica Ana Mišić dodaje da su srećni što mogu da usreće drugu decu.

- Veoma nas usrećuje što možemo da pomognemo drugima. Ovo radimo već tri godine, u paketićima su stvari, slatkiši igračke, školski pribor, koje će im ulepšati novogodišnje i božićne praznike – dodaje Ana.

Cilj akcije nije samo darivanje, već i stvaranje osećaja empatije kod dece.

- Škola „Ivan Goran Kovačić“ je poznata po aktivnostima u kojima mobiliše sve učenike. Sve akcije su dobre za decu jer ih uče plemenitosti i razvijaju osetljivost za potrebe druge dece. Od najranijeg uzrasta, osim što darivamo drugu decu radimo nešto dobro i za nas – naglašava direktorka škole Branka Bešlić.

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1862
Povezane teme
Oš Ivan Goran Kovačić novogodišnji paketići
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.