Komentara: 12
Pregleda: 6121
Video

Učenici od ponedeljka u školama, nema otvaranja ugostiteljskih objekata unutra

16.04.2021. u 10:55h
Izvor: Blic
Epidemiološka situacija je nešto povoljnija, i ima trend poboljšanja, ali do daljeg neće biti popuštanja mera - zaključeno je nakon današnjeg sastanka Kriznog štaba.
Učenici od ponedeljka u školama, nema otvaranja ugostiteljskih objekata unutra

Doneta je odluka da od 19. aprila počnu da rade škole - stariji razredi i srednje škole, izjednačena je cena PCR testiranja kako za naše građane i strance, u znak podrške turizmu, rekao je nakon sednice Kriznog štaba dr Predrag Kon.

Na upravo završenoj sednici Kriznog štaba doneta je odluka da unutrašnjost kafića i restorana i nadalje bude zatvorena za goste i da je usluga jedino moguća u baštama.

Podsetimo, dr Kon je ranije rekao da se broj novoobolelih smanjuje, ali ne toliko brzo kao ranije, a kojom brzinom će padati broj novozaraženih zavisi od nas i toga koliko poštujemo mere.

- Moram da kažem da je epidemiološka situacija sada izašla iz vanredne, sada je procenjujemo kao nepovoljnu. Još uvek imamo veliki broj pacijenata koji leže na intenzivnim negama, ali polako dolazi do pražnjenja bolnica - kazao je on.

OSNOVCI U VOJVODINI NA RASPUSTU 10 DANA, SREDNJOŠKOLCI ZNATNO KRAĆE - U kalendar vrlo pažljivo gledaju i đaci, jer im praznici često donose male raspuste. Po školskom kalendaru za osnovno obrazovanje AP Vojvodina prolećni odmor počinje 30. aprila i završava se 9. maja, dok će srednjoškolci na mini pauzi biti samo 30. aprila i 3. maja, Letnji raspust za učenike u Vojvodini trajaće od 19. juna do 1. septembra.

Krizni štab je ozvaničio odluku da se od ponedeljka, 19. aprila, škole vraćaju na model rada kakav je bio na početku aktuelne 2020/21.

To u praksi znači da će srednjoškolci jednu nedelju ići u učionice, a jednu sedmicu imati onlajn nastavu. S druge strane, stariji osnovci od petog do osmog razreda smenjivaće se na dva-tri dana, a najmlađi od prvog do četvrtog razreda će, kao i do sada, na nastavu u učionice.

Izvor: Blic
Postavljeno pre 3 godine i 3 dana
Komentara: 12
Pregleda: 6121
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.