Komentara: 9
Pregleda: 10764
Video
Foto

Učenici iz Subotice učestvovali u snimanju spota za Beoviziju

11.02.2018. u 12:00h
Izvor: Subotica.com
Oko 100 učenika OŠ "Miloš Crnjanski" učestvovalo je u snimanju spota za pesmu "Nova deca", kojom će se grupa Sanja Ilić i Balkanika predstaviti na ovogodišnjoj Beoviziji.
Učenici iz Subotice učestvovali u snimanju spota za Beoviziju

Ideja o saradnji potekla je od Natalije Lukić, nastavnice muzičke kulture u OŠ "Miloš Crnjanski" i sestre Mladena Lukića, člana grupe Balkanika, kada su učenici u okviru svečanosti za dan Svetog Save izvodili "Plavu pticu", jednu od pesama ove grupe.

U želji da pogledaju kako naša deca pevaju, prosledila sam snimak nastupa bratu, što je izazvalo veliko oduševljenje i prosto su odlučili da nas pozovu i uključe u snimanje spota za pesmu "Naša deca" - objašnjava Lukić - Veoma sam srećna što, prve svega, deca znaju za tu grupu, jer treba da negujemo našu muziku, pogotovo među decom koja su naša budućnost i koju treba da usmerimo ka pravim žanrovima. Bili su presrećni, jer nikada nisu videli kako zapravo izgleda snimanje spota, a ako uzmemo u obzir da se nastava odvija u učionicama i ustaljeno, ovo je pravi način na koji deca mogu da ispolje svoju kreativnost i budu deo ovako velike priče. Zahvaljujem se svima koji su podržali ovu priču, pre svega školi, direktoru, i naravno kolegama.

Učenici iz Subotice učestvovali u snimanju spota za Beoviziju

U snimanju spota učestvovalo je oko 100 učenika koji su sadašnji i bivši članovi hora "Iskončići", a pod vođstvom učitelja Dejana Anđelovića, vežbali su tekst pesme i pripremali se za snimanje.

- Deca su zaista bila oduševljena i trudio sam se da im učešće u pesmi, koja će verovatno predstavljati našu zemlju na predstojećem Evrosongu, a samim tim će je čuti i videti cela Evropa pa i svet, predstavim kao veliku čast. Koliko su oni to ozbiljno shvatili, dovoljno govori kako su se lepo doterali. Pitali su me kako treba da se obuku, posavetovao sam ih da to bude opuštenija varijanta, kao i kada dolaze u školu, međutim, ovo je daleko od toga. Oni su se lepo i svečano obukli, napravili frizure, a tekst su naučili bez greške - rekao je Anđelović.

Učenici iz Subotice učestvovali u snimanju spota za Beoviziju

Učenici iz Subotice učestvovali u snimanju spota za Beoviziju

Mladen Lukić, pevač i trombonista grupe Balkanika, istakao je zadovoljstvo zbog toga što će deca iz njegovog rodnog grada učestvovati u spotu. 

- Želeli smo da se upoznamo sa njima i otpevamo našu pesmu, pošto se u njoj radi o deci i nekom novom svetu koji zapravo deca stvaraju. Deca su jedina koja mogu nešto bolje da naprave u odnosu na ono što je što je sada - istakao je Lukić.

Grupa Sanja Ilić i Balkanika predstaviće se na "Beoviziji 2018" sa pesmom "Nova deca", a očekivanja od učešća na festivalu podelio je sa nama Aleksandar Sanja Ilić, jedan je od najuspešnijih kompozitora raznovrsnih muzičkih žanrova u Srbiji.

Učenici iz Subotice učestvovali u snimanju spota za Beoviziju

- Svako ko učestvuje na Beoviziji, trebalo bi da ide na pobedu. Nadam se da smo napravili dobru pesmu, u koju smo utkali svo naše znanje i iskustvo iz prošlih godina, sa koncerata po Evropi i svetu, te da nismo smatrali da je to nije prava pesma za Evrovizuju, ne bismo se ni prijavili. Mnogo radimo na nastupu, garderobi, aranžmanu i celoj produkciji, a pošto ima mnogo dobrih izvođača i baš je jaka konkurencija, biće nam čast da pobedimo - rekao je Ilić.

Na ovogodišnjoj Beoviziji, koja će se održati 20. februara u Centru "Sava", predstaviće se 17 pesama, od koji će publika i petočlani žiri odabrati najbolju koja će našu zemlju predstavljati na 63. po redu izboru za najbolju pesmu Evrope.

Učenici iz Subotice učestvovali u snimanju spota za Beoviziju

Izvor: Subotica.com
Poseta etno grupe "Balkanika" i Danice Krstić povodom snimanja spota za Beoviziju Poseta etno grupe "Balkanika" i Danice Krstić povodom snimanja spota za Beoviziju Poseta etno grupe "Balkanika" i Danice Krstić povodom snimanja spota za Beoviziju Poseta etno grupe "Balkanika" i Danice Krstić povodom snimanja spota za Beoviziju Poseta etno grupe "Balkanika" i Danice Krstić povodom snimanja spota za Beoviziju Poseta etno grupe "Balkanika" i Danice Krstić povodom snimanja spota za Beoviziju Poseta etno grupe "Balkanika" i Danice Krstić povodom snimanja spota za Beoviziju Poseta etno grupe "Balkanika" i Danice Krstić povodom snimanja spota za Beoviziju
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 2 meseca
Komentara: 9
Pregleda: 10764
Povezane teme

osnovna škola miloš crnjanski

oš miloš crnjanski

balkanika

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.