Komentara: 2
Pregleda: 3689
Foto

Učenici iz Subotice pokazali talenat za sport

24.11.2012. u 14:24h
Manifestacijom Coca-Cola kup kroz igru promovisan fudbal, timski duh i zdrave životne navike Subotica, 24. novembar – Učenici iz osnovnih škola iz Subotice i okoline učestvovali su na četvrtom po redu Coca-Cola kupu, koji je održan u sportskoj hali Tehničke škole „Ivan Sarić“, gde su imali priliku da pokažu svoje fudbalsko umeće, druže se i bave fizičkim aktivnostima.
Učenici iz Subotice pokazali talenat za sport

Ovu sportsku manifestaciju organizovali su Coca-Cola sistem u saradnji sa Fudbalskim savezom Srbije i Specijalnom Olimpijadom. Coca-Cola kup je kruna dugoročnog projekta „Moja škola – moj klub“, čiji je cilj da učenici osnovnih škola dobiju svoje fudbalske klubove i da se na taj način uključe u sportske aktivnosti.

„Veliko nam je zadovoljstvo što su učenici iz Subotice i okoline danas imali priliku da se kroz ovu manifestaciju na zabavan način i u dobroj atmosferi oprobaju u fudbalskim igrama i sportskim aktivnostima.  U okviru platforme „Aktivni za zdrav život“, Coca-Cola sistem realizuje različite projekte u cilju promocije rekreacije i sporta. Jedan od njih je i Coca-Cola kup kojim motivišemo decu da usvoje pozitivne vrednosti koje sport nosi, a želja Coca-Cola sistema i partnera na ovom projektu je da ih podstaknemo da se redovno bave sportom kako bi bili aktivni za zdrav život“, izjavio je Ivan Stojanović, predstavnik Coca-Cola sistema.

Učenici iz Subotice pokazali talenat za sport

„Za učenike iz Subotice i okolnih gradova veoma su značajne ovakve manifestacije kako bi se što više mladih usmerilo na sport, rekreaciju i zdrav život. Drago nam je da su osnovci dobili priliku da se oprobaju u fudbalu i kroz druženje pokazali talenat za sport. Coca-Cola sistem je jedan od najvećih investitora u našem gradu, ali pored ulaganja u lokalnu zajednicu ovim događajima doprinosi i zdravlju i razvoju mladih“, izjavio je Nemanja Simović, član Gradskog veća za sport prilikom posete ovoj manifestaciji i izrazio je zadovoljstvo što je ova sportska manifestacija održana i u Subotici.

Učenici iz Subotice pokazali talenat za sport

„Veoma je bitno da se aktiviramo svi, bez obzira na pol i uzrast, jer su sport i rekreacija neophodni za zdravo odrasatanje i razvoj. Projektom „Moja škola - moj klub“ nastojimo da podstaknemo mlade da se bave ovim čuvenim sportom i trudimo se da fudbal učinimo dostupnim za svakog učenika“, izjavio je Igor Janković, direktor sektora za bazični fudbal i informatiku Fudbalskog saveza Srbije.

Coca-Cola kup u Subotici je četvrti po redu organizovan ove godine, a do sada je održan u Staroj Pazovi, Surdulici i Čačku, a okupio je više stotina dece i đaka osnovnih škola. Pored 250 učenika iz Subotice, Ade, Mola, Kanjiže, Male Pijace, Bačkog Brega, Čonoplje, Riđice, Sombora i Bajmoka na Coca-Cola kupu učenicima su se pridružili i članice ženskog fudbalskog kluba „Spartak“.

Učenici iz Subotice pokazali talenat za sport

Coca-Cola Kup Coca-Cola Kup Coca-Cola Kup Coca-Cola Kup Coca-Cola Kup Coca-Cola Kup Coca-Cola Kup Coca-Cola Kup
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 4 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 3689
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.