Komentara: 1
Pregleda: 3099

Učenici Hemijsko-tehnološke škole na nacionalnom naučnom takmičenju

24.05.2013. u 14:21h
U toku je najzanimljivije naučno takmičenje za srednjoškolce iz čitave Srbije "Lančana reakcija", u kome učestvuje i Hemijsko-tehnološka škola iz Subotice. Do kraja školske godine tim mladih srednjoškolaca na čelu sa profesorom Ivanom Rančićem, nadmetaće se sa timovima iz oko 20 gradova Srbije u pravljenju jedinstvene mašine koju pokreću serija fizičkih i hemijskih reakcija.
Učenici Hemijsko-tehnološke škole na nacionalnom naučnom takmičenju

Takmičenje organizuje međunarodni obrazovni portal chemgeneration.com, uz podršku Centra za promociju nauke i Hemijskog fakulteta u Beogradu, a sve sa ciljem da decu bliže upoznaju sa prirodnim naukama kako bi prepoznali značaj koji one imaju u našem svakodnevnom životu.

Pored Srbije, takmičenje se organizuje i u Češkoj i Rumuniji, a tokom jeseni, biće orgnizovano u još 7 zemalja Centralne Evrope.

Tim iz Subotice je već pripremio svoju mašinu "Lančane reakcije" i nada se najboljem rezultatu. Pošto se pored prve nagrade timovi nadmeću i za nagradu publike, sigurni smo da će im podrška sugrađana biti i više nego potrebna.

Postavljeno pre 10 godina i 11 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3099

Povezana vest

Povezane teme

hemijsko tehnološka škola

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.