Komentara: 1
Pregleda: 3051

"Atomska ekipa" na takmičenju iz hemije

11.06.2013. u 15:59h
Izvor: RTV Yueco
U naučnom takmičenju „Lančana reakcija“ iz hemije učestvovao je tim Hemijsko-tehnološke škole iz Subotice. Organizator takmičenje je veb sajt hemgenerejšn koji raznim sadržajima ima za cilj da promoviše hemiju.
"Atomska ekipa" na takmičenju iz hemije

Na takmičenju „Lančana reakcija“ učestvovalo je 24 ekipe iz srednjih škola sa teritorije Srbije, a Subotica je učestvovala sa dve ekipe.

Takmičenje traje od 10. aprila do 12.juna, a zadatak učenika i nastavnika je bio da naprave zanimljivu mašinu „Lančane reakcije“ koju pokreću fizičke i hemijske reakcije.

Bojana Buha, Teodora Kermeš, Nebojša Kolar, Stefan lakić i Nemanja Ćurčić, učenici prvog razreda Hemijsko-tehnološke škole iz Subotice, smer tehničar zaštite prirodne sredine na čelu sa profesorom hemije Ivanom Rančićem činili su tim pod nazivom „Atomska ekipa“. Oni su se okupili oko ideje da naprave mašinu koju pokreću fizičke i hemijske reakcije.

Takmičenje „Lančana reakcija“ održava se od 10.aprila do 12.juna, a ove godine je prvi put organizovano. Organizator je veb sajt hemgenerejšn koji raznim sadržajima populariše hemiju među mladima. Na takmičenju je učestvovalo 24 srednje škole iz Srbije, među kojima i tim iz Gimnazije „Svetozar Marković“ i Hemijsko-tehnološke škole iz Subotice. Zadatak timova je bio da snime hemijske reakcije i pošalju snimak kao prijavu za sajt.

Iako se takmičenje zvanično završava sutra, pobednik je već poznat. Po mišljenju stručnog žirija najbolju mašinu „Lančane reakcije” je napravio tim Slobodni radikali iz Mitrovačke gimnazije. Na osnovu javnog glasanja putem interneta, nagradu publike osvojio je tim  Primus inter pares iz XII Beogradske gimnazije.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 10 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3051

Povezana vest

Povezane teme

hemijska škola

hemijsko tehnološka škola

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.