Komentara: 1
Pregleda: 2478

Učenici Hemijske škole izborili plasman na Svetsko prvenstvo u futsalu

12.12.2018. u 17:18h
Izvor: Subotica.com
Učenici Hemijsko-tehnološke škole osvojili su prvo mesto na republičkom prvenstvu u futsalu, koje je završeno juče u Čačku, i na taj način ostvarili su plasman na Svetsko takmičenje.
Učenici Hemijske škole izborili plasman na Svetsko prvenstvo u futsalu

Nakon što su u  finalnoj utakmici savladali ekipu Elektrotehničke škole „Nikola Tesla“ iz Pančeva sa 4:1, đaci Hemijsko-tehnološke škole su u konkurenciji 450 učenika iz 32 osnovne i srednje škole osvojili prvo mesto u jednom od najpopularnijih školskih sportova.  Za najbolje mlade fudbalere, uzrasta od 15 do 17 godina i njihovog profesora fizičkog vaspitanja Arpada Nađ Varjaša, koji ih je pripremao za veliko takmičenje, danas je  organizovan svečani prijem u školi.

U pobedničkom timu bili su Nemanja Lazić, Pavle Stojanović, Oliver Jovanović, Nemanja Andrić, Veljko Arsović, Srđan Hrstić, Alen Hasičić, Simo Vrbljanac, Veljko Dimković, Strahinja Miletić i Stefan Mjazga.

Kako svi mladići treniraju fudbal gotovo deceniju, a još su i jako odgovorni učenici, profesor fizičkog vaspitanja, Arpad Nađ Varjaš, kaže da nije imao težak zadatak da ih pripremi za takmičenje. Njegova glavna uloga  bila je da ih motiviše.

- Oko 80 odsto ovih momaka ide u prvi razred, većina njih je 2003. godište. Oni su jako mladi, a zanimljivo je koliko su bili odgovorni prema zadatku i koliko su uopšte odgovorni učenici. To se jako retko događa, svi su naši učenici i uglavnom sa područja hemije - kaže profesor fizičkog vaspitanja  i dodaje ih sada očekuju ozbiljne pripreme za Svetsko prvenstvo.

Učenici Hemijske škole izborili plasman na Svetsko prvenstvo u futsalu

Titula najboljih u zemlji, prema rečima direktora škole, Nikole Matkovića, još jedan je dokaz koliko Hemijsko-tehnološka škola pruža mogućnost đacima da se dokažu kako na polju nauke, tako i u sportskim disciplinama. To je jedan od razloga, kako kaže, što ovu školu pohađaju i đaci, koji se profesionalno bave sportom. 

- Jako smo ponosni zbog njihovog uspeha, jer smo na ovaj način pokazali da osim dobrih učenika i medalja koje osvajamo u nauci, isto tako možemo da budemo dobri i u sportu, a fudbal za koji vlada posebno interesovanje čini ovaj uspeh još većim. Zbog posebnog tretmana prema sportistima, oni koji sport mogu da smatraju delom svoje karijere ili posvećuju veću pažnju sportu, rado se odlučuju za upis u našu školu. Ove godine je generacija izvrsnih fudbalera, koja igra u Spartaku i Bačkoj, u našoj školi - rekao je Matković.

Ekipa Hemijsko-tehnološke škole predstavljaće Srbiju na Svetskom školskom prvenstvu, koje će biti održano  u  aprilu sledeće godine u Beogradu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 4 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 2478
Povezane teme

hemijska škola

nikola matković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.