Komentara: 2
Pregleda: 2683
Foto

Učenice Hemijsko-tehnološke škole osvojile četiri priznanja na Republičkom takmičenju

24.05.2024. u 08:21h
Izvor: Subotica.com
Na Republičkom takmičenju tekstilnih i kožarskih škola učenice Hemijsko-tehnološke škole osvojile su četiri odličja i to zlatno, dva srebrna i bronzano.
Učenice Hemijsko-tehnološke škole osvojile četiri priznanja na Republičkom takmičenju

Takmičenje je održano u Kraljevu, a sa medaljama su se vratile Angnaš Vaštag, koja je zauzela prvo mesto u disciplini izrada odevnih predmeta, Blanka Dulić, koja je bila druga na testu poznavanja tekstilnih materijala, Dajana Kopilović, drugo mesto u uklapanju krojnih slika, dok je Aleksandra Antal zauzela treće mesto u konstrukciji i modelovanju odevnih predmeta. 

 - Dobili smo gotovu konstrukciju, nakon čega je trebalo da izmodelujemo određeni odevni predmet. Ovog puta je to bila haljina, što meni i nije bilo tako teško. Planiram da i u budućnosti nastavim da se bavim ovim poslom, jer mi zanimljivo, a posebno volim da konstruišem i modelujem - ističe Aleksandra Antal, učenica 4. razreda. 

Učenice Hemijsko-tehnološke škole osvojile četiri priznanja na Republičkom takmičenjuDajana Kopilović je imala zadatak da određenu širinu materijala uklopi sa tri veličine odevnog predmeta, što njoj nije predstavljalo problem. 

 - Nije mi bio težak zadatak. Ovo zanimanje sam odabrala zato što sam još kao mala sa mamom šila i pravila haljinice za lutke, a sada šijem odevne predmete za sebe. Volela bih da nastavim da se bavim ovim poslom - kaže Dajana, koja pohađa treći razred.

Učenice Hemijsko-tehnološke škole osvojile četiri priznanja na Republičkom takmičenjuProfesorka stručnih predmeta sa kojom su se učenice i pripremale za takmičenje, nije krila zadovoljstvo ostvarenim rezultatima. 

 - Radim 34 godine i ne pamtim da smo ovoliko nagrada doneli sa jednog takmičenja. Da je bilo ekipno, sigurno bismo bili prvi. Veoma smo zapaženi na ovom takmičenju, i to nam je jako važno. Učenice su se pripremale od februara, kada su saznale da će ići na takmičenje - kaže Lidija Šljapić, nastavnik stručnih predmeta. 

Učenice Hemijsko-tehnološke škole osvojile četiri priznanja na Republičkom takmičenju

Izvor: Subotica.com
Uspesi učenica HTSŠ na Republičkom takmičenju tekstilnih i kožarskih škola Uspesi učenica HTSŠ na Republičkom takmičenju tekstilnih i kožarskih škola Uspesi učenica HTSŠ na Republičkom takmičenju tekstilnih i kožarskih škola Uspesi učenica HTSŠ na Republičkom takmičenju tekstilnih i kožarskih škola Uspesi učenica HTSŠ na Republičkom takmičenju tekstilnih i kožarskih škola Uspesi učenica HTSŠ na Republičkom takmičenju tekstilnih i kožarskih škola Uspesi učenica HTSŠ na Republičkom takmičenju tekstilnih i kožarskih škola Uspesi učenica HTSŠ na Republičkom takmičenju tekstilnih i kožarskih škola
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 nedelje i 2 dana
Komentara: 2
Pregleda: 2683
Povezane teme

hemijsko tehnološka škola

republičko takmičenje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.