Komentara: 110
Pregleda: 17602
Foto

Ubedljiva pobeda SNS u Subotici

18.12.2023. u 00:18h
Izvor: Subotica.com
Posle 100 odsto prebrojanih glasova sa 102 biračka mesta u Subotici ubedljivu pobedu odnela je lista „ Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane” na parlamentarnim i lista “Aleksandar Vučić – Vojvodina ne sme da stane” na pokrajinskim izborima.
Ubedljiva pobeda SNS u Subotici

Po podacima iz izbornog štaba SNS, poverenje listi Srpske napredne stranke na republičkim izborima dalo je 41.3 odsto naših punoletnih sugrađana. Savez vojvođanskih Mađara i koalicija “Srbija protiv nasilja” osvojili su po 21 odsto glasova. Lista “Dr Miloš Jovanović –Nada” osvojila je 3 odsto glasova, SPS 2.67 odsto, “Zavetnici” i “Dveri” 2 odsto, “Dosta je bilo” i Boris Tadić 1 odsto, a svi ostali zajedno imaju 8 odsto glasova.

- Ubedljivom pobedom još jednom je potvrđena ispravnost politike koju vodimo, koja znači budućnost za našu zemlju, sigurnost i bezbednost za naše građane, još fabrika, izgrađenih škola i bolnica, ali i veće plate i penzije. Prema podacima našeg Izbornog štaba izlaznost je bila 51,5 procenata, a nakon prebrojavanja glasova , 26.125 Subotičana poklonilo je poverenje Aleksandru Vučiću i Srpskoj naprednoj stranci, i tako se jasno opredelilo za nastavak svih investicionih ulaganja, za stabilnost, odgovornost, opredeljenost za dalji napredak i nastavak razvojne politike Srbije kao lidera u region – poručio je Stevan Bakić, predsednik Gradskog odbora SNS. - Jedino je pobeda liste „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ garant da ćemo u budućnosti imati još novih koloseka, još novih puteva, još novih bolnica, i znak da Srbija i Subotica nastavljaju svoj put ka sigurnoj budućnosti. Iznenađenje za nas predstavlja rezultat liste “MI glas iz naroda - dr Branimir Nestorović” sa osvojenih 2.302 glasa u Subotici, i rezultat Socijalističke partije Srbije u Subotici, sa osvojenih 1.690 glasova, što predstavlja 2,67 procenata glasova.

Ubedljiva pobeda SNS u Subotici

Što se tiče pokrajinskih izbora, na osnovu 97 odsto obrađenih glasova lista „Aleksandar Vučić – Vojvodina ne sme da stane” dobila je oko 40 odsto glasova, odnosno za nju je glasalo više od 24.000 građana. Drugoplasirani je SVM sa oko 23 odsto glasova, a trećeplasirana lista “Srbija protiv nasilja” sa oko 19,3 odsto glasova.

Bakić se zahvalio članovima, simpatizerima i svim građanima Subotice na podršci datoj Srpskoj naprednoj stranci, koalicionim partnerima okupljenim oko liste koju predvodi Aleksandar Vučić i strankama koje su podržale i prepoznale politiku. Takođe, zahvalio se članovima koji su bili u biračkim odborima i trpeli brojne pritiske, ali nisu podlegli provokacijama.

- Zbog svega što smo uradili u prethodnom periodu , zbog podrške koju smo sve vreme imali sa viših nivoa vlasti, zbog mnogih investicija koje su drugi obećali a mi završili, ponosno smo izašli pred birače a građani su prepoznali rezultate našeg rada, prepoznali su dela koja govore više od reči, i prepoznali su naše nastojanje da zajedno gradimo modernu i snažnu Srbiju – poručio je Bakić.

Izvor: Subotica.com
Izborna noć u sedištu SNS-a Izborna noć u sedištu SNS-a Izborna noć u sedištu SNS-a Izborna noć u sedištu SNS-a Izborna noć u sedištu SNS-a Izborna noć u sedištu SNS-a Izborna noć u sedištu SNS-a Izborna noć u sedištu SNS-a
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 meseca i 1 nedelju
Komentara: 110
Pregleda: 17602

Povezane vesti

Povezane teme

parlamentarni izbori

stevan bakić

izbori2023

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.