• Pregleda: 2902

Ubedljiva pobeda „Mađarske sloge“ na izborima za Nacionalni savet Mađara

Foto: RTV Pannon
Ubedljiva pobeda „Mađarske sloge“ na izborima za Nacionalni savet Mađara

Od 35 mesta u Mađarskom nacionalnom savetu, lista „Mađarska sloga“, na čijem čelu je dosadašnji predsednik Jene Hajnal, osvojila je 30 mandata. Listi „Mađarskog pokreta“ pripalo je pet mesta.

- Izuzetno smo zadovoljni rezultatom. Poruka koji su glasači uputili znači da politika koju vodimo, politika dogovora, traženja rešenja i kompromisa uživa podršku. Dobra poruka je to što podršku nije dobila politika koja u svakom Srbinu vidi neprijatelja, politika mržnje i frustracija – poručio je Ištvan Pastor, lider Saveza vojvođanskih Mađara, koji je podržao listu „Mađarska sloga“.

Izlaznost je manja nego pre četiri godine, ali je opet zadovoljavajuća.

- To nije čudo ako uzmemo u obzir da je bila kampanja za bojkot i ono što je suparnička lista stvarala kao opšti ambijent, ali i činjenicu da je u protekle četiri godine otišlo dosta ljudi koji su napustili zemlju – istakao je Pastor.

Konferencija liste "Mađarska sloga" - prilog RTV Pannon (na mađarskom)

Biračima su se zahvalili i članovi liste „Mađarski pokret“, koji su poručili da nisu preskočili zid, ali da ne priznaju poraz.

- Na više mađarskih područja ostvarili smo visoke rezultate, posebno u Subotici, ali i Kanjiži i Senti. Mađarski pokret nastavlja započetim putem, jer je to za nas pitanje časti – poručio je nosilac liste Ferenc Žoldoš.

Konferencija za medije liste "Mađarski pokret" - prilog RTV Pannon (na mađarskom)

Izvor: Subotica.com

povezane teme

4
Овца за шишање Odgovori
Тако побеђивао и Милошевић и сателити... Нећете довека!
Sub Odgovori
Cobanin izdajnik jedan.
pajo Odgovori
Zar nebi trebao Hajnal da je u sredini mase ! I zar nebi trebao on da daje izjave?Da je SVM dao svoje ime onda je ok! Ali ovako nesto nevidim slogu samo lupanje sakom o astal!Sve jedno jer za 8 godina ce prosena godina izaslog biraca biti 70 godina!A za 12 i nece biti!Ni za SVM NI za bilo koga! A SVM ce imati novi naziv SPVM! P kao Penzionera! Budimo realni nema srednjeg godista biraca a kamo li nladjeg!
H_D Odgovori
Ko su ovi paceri? Pastir je kod oni blizanci iz Alan Forda, tuga je ovo :(
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.