Komentara: 3
Pregleda: 3817

Ubedljiva pobeda fudbalerki Spartaka na startu kvalifikacija za Ligu šampiona

22.08.2017. u 22:01h
Izvor: Subotica.com
Prvak Srbije, Spartak odlično je otvorio kvalifikacioni turnir za Ligu šampioan koji se odigrava u Crnoj Gori od 22. do 29. avgusta. U prvoj utakmici devete grupe, Spartak je ubedljivim rezultatom 7:1 savladao ekipu Kirjat iz Izraela. Tim Borisa Arsića bio je bolji svih 90. minuta i na kraju zasluženo upisao prvu pobedu.
Ubedljiva pobeda fudbalerki Spartaka na startu kvalifikacija za Ligu šampiona

Ofanzivnom igrom plave golubice su brzo stigle do vodećg pogotka preko tamnopute Nine Dorin, nakon dolične asistencije Sare Pavlović. Prednost Subotičanki udvostručila je Violeta Slović sa bele tačke, posle prekršaja Rodžersove nad Marselom Našimento. U prvih pola sata igračice Kirjata samo su jednom zapretile, a Milica Kostić je bez problema intervenisala i otklonila opasnost nakon pokušaja Adalim.

Tabela grupe 9 nakon prvog kola:

1. SPARTAK  1 1 0 0 7:1 3
2. AVALDNEŠ 1 1 0 0 2:1 3
3. BREZNICA 1 0 0 1 1:2 0
4. KAJRAT 1 0 0 1 1:7 0

Utakmice drugog kola igraju se u petak, 25. avgust, a sastaju se: Kirjat (Izrael) – Avaldneš (Norveška) u Nikšiću od 11 časova, a  Spartak  – Breznica (Crna Gora) u Podgorica od  17:30.

Nakon nekoliko propuštenih šansi za šampionke Srbije, Radojičićeva je za minut uspela dva puta da zatrese mrežu Izraelkinja. Posle dobrog proigravanja od strane Marije Radojičić, Marsela Našimento se upisala u listu strelaca za prednost od 5:0. Na isteku prvog dela prvak Izraela je uspeo da ublaži vođstvo Spartaka na 4:1 golom  Daniele Šulman.

I u nastavku susreta šampionke Srbije su bile te koje su na terenu diktirale igru. Nije mnogo trebalo Subotičankama da nastave goleadu. Tijana Filipović je iskoristila  šansu i povisila prednost na 6:1. Plave golubice vezle su po terenu, stvarale prilike i svaku najbolju pretvarale u gol. U 70. minutu Nina Dorin nesebično je uposlila Filipovićevu, a ona poslala loptu u gol Kirjata za visokih 7:1.

Do kraja susreta bilo je nekoliko dobrih šansi na obe strane, realizacija je izostala, a pobeda zasluženo pripala šampionkama Srbije.

Spartak – Kirjat 7:1 (4:1)
Dorin 13', Slović 22' (p),  Radojičić 25', 26', Našimento 48', Filipović 60', 70' - Šulman 45'

Spartak: Kostić, Krstanoska, Vajda, Slović, Frajtović , Našimento (Marenić ), Bruč, Radojičić, Filipović, Dorin (Matić), Pavlović (Mostarac ).

Kirjat: Raisa, David, Šulman , Laiu, Rodžers (Nakav), Efraim (Šanab), Metkalov, Sendel , Adailma, Gor (Nakav), Zizi .

U drugoj utakmici devete grupe norveški Avaldneš je bio bolji od prvaka Crne Gore Breznice i pobedio sa 2:1.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 8 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 3817
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

uefa liga šampiona za žene

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.