Komentara: 12
Pregleda: 32640

U Vojvodini 36 obolelih od korona virusa, dva pacijenta iz Severno-bačkog okruga

24.03.2020. u 19:22h
Izvor: Subotica.com
Na današnjoj konferenciji za medije, Pokrajinskog štaba za vanredne situacije saopšteno je da je u Vojvodini od 6. marta registrovano 36 osoba kojima je potvrđeno prisustvo korona virusa, od toga dve u Severno-bačkom okrugu.
U Vojvodini 36 obolelih od korona virusa, dva pacijenta iz Severno-bačkog okruga

U Vojvodini je zvanično 36 obolelih od korona virusa, a više od 5.500 osoba kontakata obolelih se nalazi pod nadzorom na teritoriji sedam upravnih okruga u severnoj srpskoj pokrajini, saopštio je danas Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković, dodavši da osobe pod nadzorom redovno nadziru policija, sanitarna inspekcija i epidemiološka služba.

Po rečima sekretara Gojkovića od 6. marta na teritoriji Vojvodine testirano je ukupno 276 građana, a najveći broj sa potvrđenim virusom je iz Južnobačkog okruga (14), dok je najmanje obolelih u Zapadno-bačkom - samo jedan. Na području Severno-bačkog okruga, gde pripadaju Grad Subotica i Opštine Bačka Topola i Mali Iđoš, registrovana su dva slučaja. Kako je ranije poznato, jedan od njih je i prvopotvrđeni slučaj u Srbiji, 43-godišnjak iz Bačke Topole.

Sekretar Gojković je na jutrošnjoj konferenciji za medije rekao da su poslednji slučajevi u Vojvodini registrovani u Sremskom okrugu, odnosno u Sremskoj Mitrovici, Rumi i Staroj Pazovi, a da su svi zaraženi, kao i kontakti koje su imala ova lica, izolovani.

U Kliničkom centru Vojvodine, po informacijama od 15 časova, nalazi se 12 pacijenata sa dijagnozom infekcije COVID-19. Četiri pacijenata nalaze se u teškom stanju, na respiratorima. Jedna mlađa ženska pacijentkinja otpuštena je danas iz KCV, nakon što je "pobedila" koronu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 1 mesec
Komentara: 12
Pregleda: 32640

Povezana vest

Povezane teme

korona virus

epidemija korona virusa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.