Komentara: 4
Pregleda: 2245

U Vaterpolo klubu "Spartak Prozivka" čekaju početak nove sezone

28.10.2015. u 11:00h
Izvor: Subotičke novine
U Vaterpolo klubu "Spartak Prozivka" čekaju početak nove sezone

Sa podizanjem zatvorenog bazena posrnuli vaterpolo sport u Subotici dobio je novi zamah, a mlađi subotički klub "Spartak Prozivka", čeka početak nov sezone.

– Po vaterpolo savezu Srbije prva je generacije 2004. Mi radimo sa 2005. i 2006. imamo ih oko 25, pa smo intervenisali kod Vaterpolo saveza Vojvodine da se i oni takmiče, a imamo sve ostale mlađe kategorije do selekcije 99. godišta. Dakle, imamo pet selekcija u takmičarskom pogonu, a imamo i rekreativnu grupu koja radi tri puta nedeljno, a uz školu vaterpolu, imamo oko 150 članova – ističe Vil Ludvig, predsednik VK "Spartak Prozivka", ali i trener u Klubu, a potom se osvrće takmičenjima:

– Takmičimo se na više frontova, igramo domaća takmičenja, ove godine smo prijavili i tri selekcije u Područnu ligu Mađarske, a prvo kolo je tokom novembra. U toku su prijave za domaća takmičenja, a videćemo kakav će biti raspored. Prvo se igra takmičenje Kupa Srbije, a potom i Prvenstvo Srbije.

Sezonu koja je iza nas u VK "Spartak Prozivka" smatraju uspešnom, a ističe se uspeh selekcije koju čine igrači rođeni 2002. godine i mlađi.

– Napredujemo iz godine u godinu sa ovom selekcijom, bili smo prvo četvrti, pa treći, a na poslednjem takmičenju drugi u Srbiji, odmah iza Partizana. Težimo ka tome da se približimo crno-belima što više možemo, pa da ih jednom i pobedimo.  Stići do finala Prvenstva Srbije nije nimalo lako. Prvo su takmičenje u dve grupe u Vojvodini, a nakon finalnog dela ide se na Prvenstvo Srbije.  Na polufinalnom turniru igra osam najboljih iz tri regiona, „Vojvodina”, „Beograd”, „Srbija”, a tek nakon tog takmičenja sledi borba za mesto među osam najboljih, a potom i na finalnom turniru gde igraju četiri najbolje ekipe. Dakle, postoji više jakih filtera do finala, gde se kvalitet svakako vidi.

Da rezultati na takmičenjima bude dobri, potrebno je uraditi dobru pripremu, a naš sagovornik ističe da se radilo gotovo tokom celog perioda između dve sezone.

– Bili smo na više turnira, u avgustu smo bili na četvorodnevnom turniru Memorijalu „Nenada Manojlovića” gde smo bili prvi, osvojili smo prvo mesto na turniru Spartaka, igrali smo prijateljske utakmice sa ekipama Bečeja, Zrenjanina, dolaze nam ekipe iz Sombora, Vojvodine, Beograda, Kragujevca, Kapošvara.  Takvi susreti itekako koriste deci da zajedno napreduju, ali i da se druže, kao i nama trenerima koji razmenjujemo iskustva.  Imali smo mnogo aktivnosti, pauze praktično da nije ni bilo, a roditelji su zaista mnogo pomogli u podnošenju troškova putovanja... Imamo podršku Vaterpolo saveza Srbije, pozvani smo na razgovore u Beograd, jer su prepoznali naš rad i potencijal da budemo regionalni centar za vaterpolo.

Uz dva bazena, dva kluba, Subotica nema seniorsku ekipu, ali ne znači da će još dugo biti bez nje.

– Teško je održati ekipu, problem je u našem gradu koji nije dovoljno poželjan za nastavak studija.  Reč je o dosta specifičnom periodu odrastanja, menjaju se često interesi, a atraktivniji fakulteti su u Novom Sadu. Čak imamo i problem kada deca počinju srednjoškolsko obrazovanje, vidi se nedostatak sportskih gimnazija, pa dobar deo dece odlazi u druge gradove, često i u Mađarsku. Subotica od sezone 2012/2013. nema seniorsku ekipu, a nadam se da će naš rad sa mlađim kategorijama uskoro doneti mladu seniorsku ekipu koji ćemo dalje negovati – zaključuje Ludvig uz koga u VK Spartak Prozivka kao treneri rade Nemanja Andrić, Dražen Videc, Nikola Milutinović, Slobodan Kovačević i Igor Letić.

Izvor: Subotičke novine
Postavljeno pre 8 godina i 5 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 2245
Povezane teme

vaterpolo

vaterpolo klub spartak prozivka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.