Komentara: 3
Pregleda: 5028

U tri vozila otkriveno 14.500 kutija cigareta

12.03.2012. u 15:26h
Izvor: RTV Yueco
U tri vozila otkriveno 14.500 kutija cigareta

Mađarska carina je na graničnom prelazu Horgoš-Reske tokom rutinskog pregleda u tri vozila srpskih registracija otkrila sakriveno više od 14.500 kutija cigareta u vrednosti od 14 miliona forinti (48.000 evra), preneli su danas mađarski mediji.

Kako prenose mediji u Mađarskoj, najpre je u kamionu, koji je krenuo u Holandiju pronađeno 2.000 kutija cigareta sa srpskim akcizama.

Prema propratnoj dokumentaciji vozilo je trebalo da bude prazno, ali su uz pomoć rentgen-aparata, carinici cigarete otkrili u posebno napravljenom bunkeru.

Par sati kasnije, u drugom kamionu pronađeno je još 10.000 kutija cigareta takođe sa srpskim akciznim markicama.

Vozač teretnog vozila je carinicima prijavio tovar od 21 tone smrznutih kupina sa odredištem u Nemačkoj.

Istog dana, na istom graničnom prelazu za ulazak u Mađarsku prijavio se srpski državljanin u putničkom vozilu, kod kojeg je tokom pregleda utvrđeno da ima improvizovanu duplu šasiju u kojoj je sakriveno oko 2.700 kutija cigareta.

Carinska služba je zaplenila sva tri ilegalna tovara, kao i vozila, a protiv tri vozača je pokrenut postupak zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo utaje poreza i finansijske prevare, saopštila je na konferenciji za novinare portparol Carinske uprave u Mađarskoj, Eva Nemedi Varga.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 1 mesec
Komentara: 3
Pregleda: 5028
Povezane teme

šverc cigareta

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.