• Pregleda: 1559

U toku Simpozijum na temu unapređenja bezbednosti saobraćaja

U hotelu "Patria" danas se održava Simpozijum koji ima za cilj da kroz razmenu iskustava sa policijama iz dvadesetak evropskih zemalja ukaže na mogućnosti unapređenja bezbednosti saobraćaja.
U toku Simpozijum na temu unapređenja bezbednosti saobraćaja

U organizaciji Uprave saobraćajne policije i Kancelarije Fondacije "Hans Zajdel" za Srbiju i Crnu Goru, u Subotici se održava 17. Međunarodni simpozijum "Unapređenje policijskih poslova bezbednosti saobraćaja".

Prema rečima organizatora, cilj Simpozijuma je unapređenje bezbednosti saobraćaja kroz razmenu najbolje prakse policijskog postupanja, a pored predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, učešće na ovogodišnjem Simpozijumu uzela su 33 predstavnika saobraćajne policije iz 18 evropskih zemalja.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

4
ČINJENICA Odgovori
Eto, umesto da su se uvažena gospoda na subotičkim sokacima lično uverili kako se ne treba ponašati u saobraćaju, a potom odredili adekvatnu terapiju za ozdravljenje "bolesnika", ekspozee su predočavali jedni drugima iza bezbednih zidina, možda čak i na spratu hotela "Patria". Za svaki slučaj. A imali bi šta i da vide. Na primer, usporivača brzine vozila u saobraćaju ("ležećeg policajca"), koji postavljen IZA (?) pešačkog prelaza na početku ulice Dimitrija Tucovića od strane Radijalca ne samo da nije u funkciji pasivne i aktivne bezbednosti pešaka na prelazu, nego ni nakon ionako sporije vožnje kroz kružni tok i prelaska preko nesuđenog zaštitnika niko i ništa potom ne sputava pojedine vozače da ne "legnu na gas". Takođe, isključivo za ukras na istom mestu je i saobraćajni znak "zabranjeno zaustavljanje i parkiranje", s obzirom da njegovu ulogu (svakako efektnije) obavljaju metalni stubići. O takvim i sličnim "sitnicama" možda bude reči na nekom od sledećih Simpozijuma.
jozo bubnjar Odgovori
Bice bezbednije kada ne bi svaki ex maloletni delikvent postao saobracajac... Kada saibracajci budu radili vise na bezbednosti a manje na hajducka skrivanja i iskakanja iz zbunja... Mislim, dajte ljudi, "plavci" su najveci krimosi ove zemlje, svidelo se to nekome ili ne
Pera Odgovori
Za pocetak u Subotici ukinuti sve semafore i postaviti kruzne tokove.Svake godine da se uvede nekoliko novih.Posle Demokrata nijedan novi kruzni tok nije osvanuo u Nasem gradu.
Kruzni tokovi se pokazuju kao mnogo prakticniji u odnosu na klasicne semafore,baremnu manjim sredinama kao sto je SU.
ČINJENICA Odgovori
Ako su saobraćajni eksperti (relevantni ili ne, nije ni važno), pored ostalog zaključili i da je u Subotici, ali i u drugim gradovima širom naše lepe (preko "grane" ne verujem), prevencija neželjenih dešavanja u saobračaju mislena imenica, a jeste na žalost, pogodili su k'o alkar kopljem "u sridu". Da je pravovremeno sprečavanje razumnije od potonjeg lečenja posledica, to i vrapci na granama znaju. Za "ptičice" po raznim uredima, ofisima. kabinetima...ne bih rekao. Inače, stanje ne bi bilo kakvo je, tačnije - nikakvo!?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.