• Pregleda: 4342

U toku radovi na izgradnji vodovodne, kanalizacione i saobraćajne infrastrukture

Zahvaljujući podršci Pokrajinske vlade i Vlade Republike Srbije, u Subotici se na nekoliko lokacija izvode radovi na proširenju vodovodne i kanalizacione infrastrukture, kao i izgradnji saobraćajnice.
U toku radovi na izgradnji vodovodne, kanalizacione i saobraćajne infrastrukture

U Hipodromskoj ulici u toku su radovi na izgradnji kanalizacione mreže u dužini od oko 300m. Izvođač radova je firma „Javornik“, a rok za završetak je 17. oktobar. Projekat je vredan  3,9 miliona, a Pokrajina  finansira 70 odsto.

- Projekat je star nekoliko godina, želeli smo da industrijsku zonu koja se nalazi u Hipodromskoj ulici komunalno opremmimo i da postoje uslovi kao u Industrijskoj zoni „Mali Bajmok“.  Nadamo se da će ovaj projekat pomoći industrijskoj zoni da radi i razvija se - kaže Čaba Šanta, izvršni direktor za resor investicija i razvoja u JKP „Vodovod i kanalizacija“.

U okviru istog projekta  Pokrajinskog sekretarijata za poljopriovredu, vodoprivredu i šumarstvo, izvode se radovi na izgradnji  vodovodne mreže u MZ Makova sedmica, u ulicama Isidore Sekulić i Jelene Ćetković, u dužini od 1530 metara.

- Radi se od polietilenskih cevi fi 110, u sklopu toga po protivpožarnim propisima i gradskim uslovima izvode se i hidranti, u zavisnosti od mogućnosti u ulici imamo podzemne i nadzemne hidrante. Radovi teku po planu, a rok za ivođenje radova je 60 dana, taj rok će biti ispoštovan - tvrdi Milenko Tanasić, vlasnik preduzeća „Javornik“, koje je  izvođač radova.

Sredstvima Ministarstva privrede i Grada Subotica, asfaltirana je i Sutjeska ulica u dužini od 1125m.  Izvođač radova je „Vojput“. Zahvaljujući podršci Ministarstva privrede, sledeće nedelje biće završeni radovi i na izgradnji biciklističke staze na Paliću.

- Razvoj infrastrukturnih projekata je prioritet za Grad Suboticu, pa je jako bitno da se u budžetu izdvoje sredstva za izvođenje tih projekata i za izradu projektno-tehničke dokumentacije. Kvalitetni infrastrukturni projekti su pokretač razvoja privrede - ističe Zagorka Panić, pomoćnica gradonačelnika.

Vrednost projekta za izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže iznosi 33 miliona, od čega Pokrajina učestvuje sa  18 miliona.  Projekat realizovan u saradnji sa Ministarstvom vredan je 48 miliona, 20 miliona obezbedilo je Ministarstvo, a ostatak sredstava Grad.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

17
Овца за шишање Odgovori
О каквим ми "пројектима" говоримо у двадесетпрвом веку, усред Европе!
Trovach Odgovori
Najveca glupost je sto hipodromska ulica nije asfaltirana do kraja, nego fali nekih 50-ak metara do bajskog puta. Mislim da bi se bajski i halaski put mogli spojiti asfaltiranjem nekih ulicica u naselju preko puta bivse "Zorke" i uredjenjem pruznog prelaza u tom delu makar samo za putnicka vozila. Tako bi oni koji idu od Kelebije za "Buvljak" mogli zaobici centar grada sto bi jako smanjilo guzve.
Trovach
Ne znam da li sam dobro objasnio i da li imate sliku u glavi, ali mislim da je ovo izvodivo, samo ne za teretna vozila.
Sljaker
Hipodromska ulica se ne nalazi ni blizu Bajskog puta....... blizu je bajskog groblja. Ulica o kojoj govoris se zove Frana Supila
gradjanin
Tamo je problem, sto je doticno zemljiste u vlasnistvu zeljeznice i ona ne dozvoljava asfaltiranje. Ne znam kako bi se moglo to resiti.
Ja
To nije Hipodromska ulica o kojoj pišeš...
Trovach
Moguce je da gresim. Ja mislim na onu koja prolazi pored auto pijace. Ta nije dovrsena u duzini 50 metara. Za to cak nisu odgovorni ni ovi sadasnji, sto znaci da kod nas vazi pravilo "sjasi Kurta da uzjasi Murta".
Trovach
Moram priznati da sam gadno pogresio. Mislio sam na ulicu Frana Supila, a pisao o hipodromskoj. Najgore od svega je sto sam 20 godina stanovao u Malom Bajmoku . Sta cete? Krecana.
Glavni Odgovori
Biciklisticka staza u Proleterskih brigada, alo gradonacelnice.Mi te placamo a ti nam decu dovodis u opasnost.
zorka man
Podrzao bih da je izvodljivo!! Reci mi molim te gde bi smestio biciklisticku stazu kada ulica nema sirinu za to?Veci je problem da se prilikom asfaltiranja te ulice "uzelo"od predvidjene sirine 40 cm,tako je sada postojeci kolovoz preuzak!!A to je bilo jos pre vise od 15 godina.
matematika Odgovori
Hipodromska: 110 E/m. Ima da besplatno daju Forneti barem 3,9 dana.
Clown Odgovori
Hitno postaviti bandere u ulici lajosa joa!!!!!!
Andrea Odgovori
I ovi sa slike će dobiti lopatu i raditi?
Ja Odgovori
Negde bi bilo, ako ne kulturno, onda obzirno, pitati stanovnike Hipodromske, da li imaju potrebu priključenja na kanalizacionu mrežu, obzirom na broj apela upućenih Mesnoj zajednici Mali Bajmok. Obećavano nam je nekoliko puta da ćemo imati opciju priključka. Umesto 300m, mogli su uvesti 600m, pa da možemo poništiti septičke, mi koji živimo u 21.veku i u skoro širem centru grada. Sa dve strane, Vojput i Mini pani, a mi u sredini bez kanalizacionog voda. Možda neko i bude primetio nas smrtnike. Hvala
Malter Odgovori
Ne razumem zasto se vesti ovog tipa promovisu kao ne znam kakvi uspesi, i dostignuca. Trebalo bi odavno da su uradjeni, a asfaltiranje ulica i izgradnja normalna pojava!!! Uzas
C Odgovori
Više obučenih ljudi nego radnika.
mokar Odgovori
Neka inteligencija izbija iz ovih sa srednje slike...
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.