Komentara: 17
Pregleda: 5320
Foto

U toku radovi na izgradnji vodovodne, kanalizacione i saobraćajne infrastrukture

07.09.2018. u 16:26h
Izvor: Subotica.com
Zahvaljujući podršci Pokrajinske vlade i Vlade Republike Srbije, u Subotici se na nekoliko lokacija izvode radovi na proširenju vodovodne i kanalizacione infrastrukture, kao i izgradnji saobraćajnice.
U toku radovi na izgradnji vodovodne, kanalizacione i saobraćajne infrastrukture

U Hipodromskoj ulici u toku su radovi na izgradnji kanalizacione mreže u dužini od oko 300m. Izvođač radova je firma „Javornik“, a rok za završetak je 17. oktobar. Projekat je vredan  3,9 miliona, a Pokrajina  finansira 70 odsto.

- Projekat je star nekoliko godina, želeli smo da industrijsku zonu koja se nalazi u Hipodromskoj ulici komunalno opremmimo i da postoje uslovi kao u Industrijskoj zoni „Mali Bajmok“.  Nadamo se da će ovaj projekat pomoći industrijskoj zoni da radi i razvija se - kaže Čaba Šanta, izvršni direktor za resor investicija i razvoja u JKP „Vodovod i kanalizacija“.

U toku radovi na izgradnji vodovodne, kanalizacione i saobraćajne infrastrukture

U okviru istog projekta  Pokrajinskog sekretarijata za poljopriovredu, vodoprivredu i šumarstvo, izvode se radovi na izgradnji  vodovodne mreže u MZ Makova sedmica, u ulicama Isidore Sekulić i Jelene Ćetković, u dužini od 1530 metara.

- Radi se od polietilenskih cevi fi 110, u sklopu toga po protivpožarnim propisima i gradskim uslovima izvode se i hidranti, u zavisnosti od mogućnosti u ulici imamo podzemne i nadzemne hidrante. Radovi teku po planu, a rok za ivođenje radova je 60 dana, taj rok će biti ispoštovan - tvrdi Milenko Tanasić, vlasnik preduzeća „Javornik“, koje je  izvođač radova.

U toku radovi na izgradnji vodovodne, kanalizacione i saobraćajne infrastrukture

Sredstvima Ministarstva privrede i Grada Subotica, asfaltirana je i Sutjeska ulica u dužini od 1125m.  Izvođač radova je „Vojput“. Zahvaljujući podršci Ministarstva privrede, sledeće nedelje biće završeni radovi i na izgradnji biciklističke staze na Paliću.

- Razvoj infrastrukturnih projekata je prioritet za Grad Suboticu, pa je jako bitno da se u budžetu izdvoje sredstva za izvođenje tih projekata i za izradu projektno-tehničke dokumentacije. Kvalitetni infrastrukturni projekti su pokretač razvoja privrede - ističe Zagorka Panić, pomoćnica gradonačelnika.

Vrednost projekta za izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže iznosi 33 miliona, od čega Pokrajina učestvuje sa  18 miliona.  Projekat realizovan u saradnji sa Ministarstvom vredan je 48 miliona, 20 miliona obezbedilo je Ministarstvo, a ostatak sredstava Grad.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 7 meseci
Komentara: 17
Pregleda: 5320
Povezane teme

jkp vodovod i kanalizacija

uvođenje kanalizacije i vodovoda

milenko tanasić

vodovodna mreža

radovi na vodovodnoj mreži

asfaltiranje

izgradnja kanalizacione mreže

timea horvat

zagorka panić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.