Komentara: 16
Pregleda: 3684
Foto

U toku podizanje vetrozaštitnog pojasa u okolini Pačirskog puta

13.11.2022. u 09:44h
Izvor: Subotica.com
U toku podizanje vetrozaštitnog pojasa u okolini Pačirskog puta

U okolini Pačirskog puta u toku je podizanje vetrozaštitnog pojasa dužine 2.400 metara, na površini od 2,16 hektara.

- U cilju povećanja pošumljenosti teritorije Republike Srbije Ministarstvo zaštite životne srdine je sredinom januara raspisalo Javni konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje realizacije projekata pošumljavanja, putem koga je Gradu Subotici odobreno dva miliona dinara za projekat podizanja poljozaštitnih pojaseva na ovoj lokaciji. Ministarstvo zaštite životne sredine je za sufinansiranje nabavke sadnica i izvođenje radova na pošumljavanju zemljišta autohtonim vrstama drveća i žbunja, na zemljištu koje je u nadležnosti subotičke lokalne samouprave, obezbedilo dva miliona dinara, a 500.000 dinara Grad Subotica – istakao je gradonačelnik Stevan Bakić, koji je obišao radove na podizanju vetrozaštitnog pojasa.

U toku podizanje vetrozaštitnog pojasa u okolini Pačirskog putaPlanirano je da se zasadi 1.775 sadnica starosti tri do pet godina, što će obezbediti brže uspostavljanje funkcije poljozaštitnog pojasa.

- Vetrozaštitni pojas će biti podignut sa desne strane puta, u tri reda, čime će biti stvorena trajna zaštita od neželjenog dejstva vetra. Kriterijum za odabir sadnica za ovo pošumljavanje bio je da se sade one vrste koje imaju intenzivan rast i koje nisu štetne za poljoprivredne kulture, a istovremeno su i medonosne – objasnio je gradonačelnik.

U toku podizanje vetrozaštitnog pojasa u okolini Pačirskog puta

Izvor: Subotica.com
Polaganje mladih sadnica u sklopu podizanja vetrozaštitnog pojasa Polaganje mladih sadnica u sklopu podizanja vetrozaštitnog pojasa Polaganje mladih sadnica u sklopu podizanja vetrozaštitnog pojasa Polaganje mladih sadnica u sklopu podizanja vetrozaštitnog pojasa Polaganje mladih sadnica u sklopu podizanja vetrozaštitnog pojasa Polaganje mladih sadnica u sklopu podizanja vetrozaštitnog pojasa Polaganje mladih sadnica u sklopu podizanja vetrozaštitnog pojasa Polaganje mladih sadnica u sklopu podizanja vetrozaštitnog pojasa
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 5 meseci
Komentara: 16
Pregleda: 3684
Povezane teme

stevan bakić

vetrozaštitni pojasevi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.