Komentara: 1
Pregleda: 3814

U toku košenje ambrozije

18.07.2017. u 11:17h
Izvor: TV Subotica
Na teritoriji Subotice u toku je uništavanje parložne trave – ambrozije i to na parcelama gradskog građevinskog zemljišta, koje će trajati sve do 30. septembra.
U toku košenje ambrozije

Sezona cvetanja veoma alergenog i invazivnog korova – ambrozije, veoma je blizu. Zbog toga se i ove godine i to još od 1. juna, sprovodi košenje parložne trave, koje obavlja JKP „Čistoća i zelenilo“. Planom i programom obuhvaćeno je ukupno 60 lokacija, ili oko 263.000 kvadrata, a na 27 lokacija košenje će se obaviti dva puta.

Međutim, uništavanje ove invazivne biljke važi kako za fizička, tako i za pravna lica, a prema rečima nadležnih u Gradskoj upravi, dosadašnja praksa je pokazala da najveći problem predstavljaju poljoprivredne površine, napušteni salaši i parcele, a kazne se kreću od 2.500 dinara.

Nepokošene površine građani mogu da prijave Sekretarijatu za inspekcijsko – nadzorne poslove, kao i JKP „Čistoća i zelenilo“. U gradskom budžetu za košenje javnih površina ove godine izdvojeno je 1,3 miliona dinara.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 6 godina i 9 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3814

Povezana vest

Povezane teme

ambrozija

cvetanje ambrozije

suzbijanje ambrozije

sezona alergija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.