Komentara: 6
Pregleda: 3035

U toku konkurs za upis u vrtiće, "Naša radost" proširuje kapacitete

04.04.2024. u 08:00h
Izvor: Subotica.com
Objavljen je Konkurs za upis dece u Predškolsku ustanovu "Naša radost", a roditelji prijavu mogu izvršiti elektronskim putem (preko portala eUprava) najkasnije do 26. aprila. Kako poručuju iz ove ustanove, trenutno je na raspolaganju 1.160 slobodnih mesta, ali očekuju da će kapaciteti biti prošireni zahvaljujući nadogradnji dva najveća vrtića.
U toku konkurs za upis u vrtiće, "Naša radost" proširuje kapacitete

Nakon radova, kapacitet u vrtićima "Sanda Marjanović" na Prozivci i "Mandarina" na Radijalcu će biti dupliran. Time će se odgovoriti na sve veće potrebe za smeštanjem dece u dva najgušće naseljena dela grada, a za ove investicije iz Grad je obezbedio više od 200 miliona dinara.

Trenutno raspolažemo sa 1.160 slobodnih mesta. Međutim, u saradnji sa lokalnom samoupravom radimo na tome da se kapaciteti prošire, odnosno da se nadograde dva vrtića i tada ćemo preračunati ustvari koliko ćemo dece moći da primimo od septembra - rekao je Veljko Vojnić, tehnički direktor PU "Naša radost" - Ovih dana sledi raspisivanje javne nabavke za izbor izvođača od kog i zavisi dinamika izvođenja radova, ali očekujemo da će "Madarina" biti nadograđena do kraja juna, a "Sanda Marjanović" do septembra. 

U toku konkurs za upis u vrtiće, "Naša radost" proširuje kapaciteteIz Predškolske ustanove "Naša radost", u čijim objektima je trenutno smešteno ukupno 4.760 mališana, navode da će raditi i na proširenju kapaciteta u prigradskim mesnim zajednicama.

Krenućemo u rekonstrukciju i adaptaciju nekadašnje kuće za lekara u Đurđinu. Taj objekat je predat nama i obezbeđena su sredstva iz budžeta grada da krenemo u adaptaciju prostora. Takođe, želimo da adaptiramo prostor u ambulanti Tavankut, tako da ćemo povećati smeštajne kapacitete i u prigradskim naseljima - dodao je Vojnić - Radićemo i na tome da se u Novom Žedniku proširi kapacitet. Takođe, u narednom periodu ćemo rešavati i Bajmok, kao i druga prigradska naselja, jer svuda postoji potreba za proširenjem. Više žena je zaposleno, više dece se rađa, tako da se nama povećava kapacitet za 100 mesta svake godine.

Podsećamo, roditelji koji žele da upišu dete od septembra u vrtić mogu podneti prijavu putem portala eUprava (eVrtić) do 26. aprila. Preliminarne rang liste će biti objavljene 17. juna, a potom sledi rok za žalbe. 

Prijave se podnose isključivo elektronskim putem i potrebno je da se da se popuni obrazac i automatski se povlači sva dokumentacija neophodna za upis deteta, tako da roditelji ne moraju da obilaze šaltere i prikupljaju dokumentaciju, već konkurišu za upis na vrlo jednostavan i efikasan način - zaključuje sagovornik.

Kompletan tekst konkursa dostupan je na sajtu predškolske ustanove.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 nedelje i 6 dana
Komentara: 6
Pregleda: 3035
Povezane teme

Naša Radost Subotica

veljko vojnić

vrtić

upis u vrtiće

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.