Komentara: 22
Pregleda: 15222

U toku je testiranje video nadzora u Subotici

10.12.2014. u 18:02h
Izvor: RTV Yueco
Kamere za video nadzor u Subotici su postavljene i očekuje se tokom naredne nedelje budu svečano puštene u rad. Radovi su počeli 24.oktobra, a završeni su početkom decembra. Kamere su postavljene na ukupno osam lokacija i imaće za cilj da snimaju saobraćajne prekršaje, kao i druge prekršaje poput uništavanja igrališta i druge javne imovine. Izvođač radova je bilo subotičko preduzeće “Selma”, a vrednost projekat 6,2 miliona dinara plus PDV.
U toku je testiranje video nadzora u Subotici

Subotica je nakon nekoliko godina čekanja i najavljivanja dobila video-nadzor. Anketirani subotičani smatraju da će na ovaj način smanjiti broj saobraćajnih prekršaja, ali sa druge strane su zabrinuti u kojoj meri će se narušiti njihovo pravo na privatnost.

U Direkciji za izgradnju grada ističu da je reč je o pilot projektu koji se odnosi na video analitiku saobraćaja i određenih delova grada za sprečavanje kriminala. Po tri kamere je postavljeno na raskrsnici kod Okružnog zatvora i Hotela “Patrija” sa ciljem da se snimaju saobraćajni prekršaji, a kao i još jedna koja ima za cilj da snima panoramu tog dela grad. Na preostalih sedam raskrsnica postavljena je po jedna kamera, tako da je ukupno postavljeno 14 kamera. Fotografija se direktno šalje u PU Subotica, a inspektori će da obrađuju podatke koji stignu video-analitikom.

U planu je da se i naredne godine nastavi sa ovim projektom i na kritičnim mestima postave kamere. Koje će to biti lokacije odrediće policija. Za sada su kamere postavljene na raskrsnicama:

  • Frana Supila i Somborskog puta,
  • Beogradski put i Aksentija Marodića,
  • Horgorški put i Kanjiški put,
  • Đure Đakovića, Maksima Gorkog i Senćanskog puta, odnosno kod hotela "Patria" i tamo će biti postavljena i kamera za snimanje saobraćajnih prekršaja, kao i panorame tog dela grada
  • Karađorđev put kod Džamije,
  • Senćanski put i Bajnatska ulica,
  • Trg Sinagoge i
  • Korzo.
Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 4 meseca
Komentara: 22
Pregleda: 15222

Povezana vest

Povezane teme

kamere na semaforima

bezbednosne kamere

kamere subotica

video nadzor grada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.