• Pregleda: 1886

U toku akcija pojačane kontrole vozača na alkohol i drogu

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da će od danas do kraja sedmice saobraćajna policija pojačano kontrolisati vozače na prisustvo alkohola i narkotika.
U toku akcija pojačane kontrole vozača na alkohol i drogu

U periodu od 9. do 15. decembra saobraćajna policija sprovešće pojačanu kontrolu saobraćaja koja će biti usmerena na kontrolu vožnje u alkoholisanom stanju i pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Ova međunarodna akcija će se sprovoditi u 29 država članica Mreža saobraćajnih policija Evrope (TISPOL).

Ministarstvo unutrašnjih poslova napominje da je od početka godine na teritoriji Srbije iz saobraćaja isključeno više od 42.000 vozača zbog vožnje u alkoholisanom stanju. Među njima više od 1.700 je upravljalo vozilom u stanju potpune alkoholisanosti.

Takođe, 350 vozača je isključeno zbog vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Izvor: Subotica.com
8
jozo bubnjar Odgovori
Drogu.... Hahaha...
Шишач снс-ОВАЦА Odgovori
Обратите пажњу нарочито на наркотике, после Јовањице!
Magnum Odgovori
Da li će se kontrolisati i biciklisti po ovim maglama voze bez svetla, i oni su vozači.
Tako je Odgovori
Tako tako! sto manje alkosa na putevima, strogo ih kazniti!!!!!
Smart Odgovori
Podržavam akciju, za alkohol i drogu najrigoroznije kazne. Ne razmišljaju o svom životu, a ugrožavaju i sve druge učesnike u saobraćaju. Nema opravdanja kao slava i rodjendani-stop alkoholu!
Kalimero Odgovori
Šta laprdaju, kada nemaju uređaj za kontrolu lica na psihoaktivne supstance?!?!? Inače akcija na alkohol je svakodnevna samo zarad publiciteta eto izaberu neki dan!
Kalimero Odgovori
Za biciklisti minimum je 50000 din. Kazna a za vozača vozila 100000 din. Iznos kzne se uvećava u zavisnosti koliko naduvaju i jesu li povratnici u vršenju prekršaja!
HAJDUK Odgovori
Slažem se sa akcijom , podržavam je , nema izgovora za vožnju u alkoholisanom stanju , rigorozno kazniti takve vozače . Samo me zanima kada će početi kažnjavati vozače koji tokom vožnje koriste mobilne telefone , mislim da su za saobraćaj isto tako opasni i oni ? Isto tako i pešaci koji ne skidaju oči sa mobilnih , prelaze preko zebri bez da pogledaju levo , desno ... jesu oni u pravu , imaju prvenstvo na zebrama , ali " kače " se sa vozilima od minimum tone , pa naviše .... Takođe nemojmo zaboraviti ni bicikliste , neosvetljene kamikaze ....
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.