• Pregleda: 902

Povređeno šest osoba u saobraćajnim nezgodama tokom protekle sedmice

Povređeno šest osoba u saobraćajnim nezgodama tokom protekle sedmice

U periodu od 2. do 8. decembra, na području Policijske uprave u Subotici dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda. U četiri saobraćajne nezgode jedna osoba je teže povređena i pet osoba je lakše povređeno, dok je u četiri saobraćajne nezgode pričinjena samo materijalna šteta.

POJAČANA KONTROLA - Ove nedelje (9-15. decembar) saobraćajna policija će pojačati kontrolu vozača na prisustvo alkohola i psihoaktivnih supstanci.

U navedenom periodu, policija je podnela 43 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka, izdato je 285 prekršajnih naloga i iz saobraćaja je isključeno 14 vozača. Zbog teške ili potpune alkoholisanosti zadržano je pet lica.

U toku protekle nedelje, pripadnici vatrogasno-spasilačke službe imali su devet intervencija.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

1
ČINJENICA Odgovori
Samo 6 povređenih osoba tokom minule sedmice? Pa, znate li gospodo "statističari" (prevencija ko ili šta je to?), da ih samo na delu "zatvorene" Radićeve ulice od "Gomeksa" u smeru ka "Zvezdi", odnosno od ukrštanja sa M. Gorki u kojoj su radovi u toku, u jednom danu može biti toliko, ako ne i više. Razlog, prava "sitnica", ignorisanje saobraćajnog znaka (II-3), koji izričito zabranjuje takvu radnju. S druge strane, ne samo da je na ulasku u "zaštićenu" B. Radić u smeru ka "ProzivciI znakom II-7 zabranjen saobraćaj isključivo teškim kamionima, nego je i sa proširene saobraćajnice "dozvoljeno" skretanje, samim tim što isto nije zabranjeno. Šta više znak preko puta "Volana" upućuje vozače da se prestroje, pa i u pomenutu ulicu Taista, šte je "pesnik" hteo da kaže?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.