Komentara: 7
Pregleda: 4800

U Tehničkoj školi „Ivan Sarić“ upisaće se 368 učenika

09.04.2014. u 14:42h
Izvor: RTV City
Za školsku 2014/2015 godinu pripremaju se i u srednjoj Tehničkoj školi „Ivan Sarić“ u kojoj će u novoj školskoj godini biti mesta za 368 učenika u 16 odeljenja, na tri područja rada; mašinstvo i obrada metala, elektrotehnika i saobraćaj. U toku su pregovori o potpisivanju ugovora škole i kompanije Simens u Subotici o podršci za otvaranje novog obrazovnog profila bravar-zavarivač, kojim bi se obezbedila praksa u ovoj renomiranoj kompaniji, a kasnije i radna mesta najboljima.
U Tehničkoj školi „Ivan Sarić“ upisaće se 368 učenika

U novoj školskoj godini u popularnom Mešcu biće mesta za 214 učenika na srpskom i 154 na mađarskom nastavnom jeziku. Budući srednjoškolci moći će da izaberu neke od obrazovnih profila kao što su mašinski tehničar za kompjutersko konstruisanje, tehničar za kompjutersko upravljanje, ili tehničar drumskog saobraćaja. Plan upisa prošao je mišljenje Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, ali ne i Ministarstva prosvete.

Smer tehničar za bezbednost saobraćaja iz godine u godinu važi za najtraženije zanimanje u ovoj srednjoj školi. Za njim ne zaostaje ni smer operater mašinske obrade, za koji se poslednjih godina javlja veliko interesovanje naročito iz preduzeća i kompanija subotičke privrede. Učenici se za ove i slične smerove pre svega opredeljuju zbog mogućnosti daljeg školovanja i bržeg zaposlenja, najčešće u inostranstvu.

Budući srednjoškolci koji odaberu smer zavarivač-bravar uskoro bi mogli da već prilikom upisa u školu imaju obezbeđen posao po završetku školovanja. U toku su pregovori o potpisivanju ugovora škole i kompanije Simens u Subotici o podršci za otvaranje novog obrazovnog profila, kojima bi se obezbedila praksa u ovoj renomiranoj kompaniji, a kasnije i radna mesta najboljima.

U Tehničkoj školi „Ivan Sarić“ 7. maja biće održana manifestacija Dan Otvorenih vrata gde svi osnovnoškolci mogu doći da se upoznaju sa školom i planom i programom rada, kao i aktivnostima. Škola učestvuje i u projektu Profesionalne orijentacije, a učestvovaće kao domaćin i na Sajmu obrazovanja 15. i 16. aprila.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 10 godina i 2 nedelje
Komentara: 7
Pregleda: 4800
Povezane teme

srednjoškolci

upis u srednje škole

tehnička škola ivan sarić

mešc

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.