Komentara: 29
Pregleda: 7971
Foto

U Šupljaku otvoreno odmorište za bicikliste

30.10.2020. u 16:40h
Izvor: Subotica.com
U neporednoj blizini Ludaškog jezera u Šupljaku danas je svečano otvoreno odmorište za bicikliste, koje će svim sportistima i rekreativcima pružiti mesto za predah i uživanje u prirodnim lepotama kraja.
U Šupljaku otvoreno odmorište za bicikliste

Otvaranje odmorišta deo je projekta „EcoVelo Tour“ koji se realizuje u okviru Dunavaskog transnacionalnog programa Evropske unije, a čiji je cilj da doprinese održivom turizmu u dunavskom regionu. On ukazuje na ekološki osvešten upravljanja turističkom destinacijom, ali i populariše biciklizam.

- Želeli smo da  objedinimo biciklizam sa ekoturizmom, odnosno da zaštićena prirodna dobra naše sredine povežemo sa biciklističkim stazama „Euro velo“, koje  prolaze kroz našu regiju, a to su staze broj 6, broj 11 i broj 13.  Tako bismo omogućili jedan interesantniji razvoj ovog ruralnog područja – objašnjava Izabel Lanji Hnis iz Turističkog klastera mikroregije Subotica-Palić. – Celo odmorište je napravljeno od prirodnih materijala,  tako da zadovoljava potrebe i ekoturista, odnosno svih onih koji žele da posmatraju ptice i biodiverzitet, a jezero Ludaš je pod međunarodnom zaštitom i ima takvo prirodno bogastvo koje treba da bude zanimiljivo ne samo lokalnom stanovništvu, nego i turistima koji žele da vide  nešto novo.

U Šupljaku otvoreno odmorište za biciklisteU Šupljaku otvoreno odmorište za biciklisteOdmorište je u fokusu tri biciklističke ture – „Ture vode“, kojom su obuhvaćena jezera, „Ture peska“ i „Banatske avanture“.

- Ovaj projekat je možda mali, vredan oko 6.5 miliona dinara, ali je veoma značajan, jer njime Ludaš i Subotica ulaze na evropsku mapu.  Biciklistički i ekoturizam su grane koje najbrže rastu ne samo u Evropi nego u celom svetu. Sve više turista biciklima dolaze u našu zemlji i nadam se da će im odmorište koristiti  i ove rute biti zanimljive – smatra Imre Kern, zamenik gradonačelnika Subotice.

U Šupljaku otvoreno odmorište za biciklisteNosilac projekta je Turistički klaster mikroregije Subotica-Palić, sa partnerima iz lokalne samouprave Zuglo iz Budimpešte i nekoliko zemalja, a tu je i naš Dunavski centar za kompetetivnost.

U Šupljaku otvoreno odmorište za bicikliste

Izvor: Subotica.com
Otvaranje odmorišta za bicikliste u Šupljaku Otvaranje odmorišta za bicikliste u Šupljaku Otvaranje odmorišta za bicikliste u Šupljaku Otvaranje odmorišta za bicikliste u Šupljaku Otvaranje odmorišta za bicikliste u Šupljaku Otvaranje odmorišta za bicikliste u Šupljaku Otvaranje odmorišta za bicikliste u Šupljaku Otvaranje odmorišta za bicikliste u Šupljaku
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 4 meseca
Komentara: 29
Pregleda: 7971
Povezane teme

biciklisti subotica

biciklistička staza

šupljak

biciklizam

odmorište za bicikliste

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.