• Pregleda: 3035

U subotu veče bošnjačke kulture

Veče bošnjačkog folklora, pesama i poezije biće održano u subotu od 19 sati i 30 minuta u Sali KUD „Mladost“. Manifestaciju je podržao grad i Bošnjačko nacionalno veće a sprovodiće je Udruženje Bošnjaka Vojvodine.
U subotu veče bošnjačke kulture

Bošnjačka zajednica kulture „Preporod“ iz Brčkog predstaviće tradicionalne sevdalinke, igre ali i poeziju i prozu najpoznatijih bošnjačkih pisaca subotičkoj publici u prostorijama KUD „Mladost“.

Bošnjačku delegaciju iz Brčkog i Novog Pazara činiće 48 gostiju od kojih su većina đaci a delegaciju će voditi predsednik BNV Esad Džudžević.

„Lokalna samouprava Subotice podržava ovaj projekat i finansijski, kao i BNV iz Novog Pazara jer smatramo da je svaki susret i saradnja dobra, da može doneti nešto novo i korisno“, izjavila je Etela Jerinkić, pomoćnik gradonačelnika zadužena za kulturu.

„Program je zamišljen iz tri dela. Prvi deo je folklorni i izvode ga deca od 7 do 13 godina. Drugi deo je glumački i njega izvode članovi dramskog studija „Arlekino“ koji deluju u okviru „Preporoda“ a oni će govoriti poeziju i prozu Selimovića, Dizdara, Sijarića. Treći deo je muzički gde će se izvoditi sevdalinke“, rekao je Emir Sušić, potpredsednik Udruženja Bošnjaka Vojvodine.

Udruženje Bošnjaka Vojvodine okuplja oko stotinu članova i najvažnije manifestacije priređuje povodom Bajrama koji je ne samo centralni verski već i kulturološki događaj za muslimane. Saradnja uspostavljena sa „Preporodom“ nije slučajna jer je i predsednik subotičkog udruženja rodom Brčak a značajan je i renome „Preporoda“ koji postoji od 1903. i ima 60 podružnica širom sveta.

„Brčanski ogranak jeste jedan od najaktivnijih i mi smo sa njima uspostavili jako lepu saradnju. Trebalo je ova manifestacija da se održi mesec dana ranije ali zbog poplava koje su pogodile i Brčko nije mogla tada da se održi“, izjavio je Teufik Isaković, predsednik Udruženje Bošnjaka Vojvodine.

Izvor: RTV City

povezane teme

5
Terzija Odgovori
Sulejman Ugljanin i Esad Džudževic

Emir i Teufik stvorili su bosnjacki centar ali nisu stvorili BOŠNJAKE po meri Sulejmana Ugljanina,jer Bošnjaci koji žive na ovim prostorima ne žele vezu sa SDA i Ugljaninom koju predvodi mali emir.
Senad Odgovori
Suljo i Esad

Ko je za Sulju neka se javi Emiru.Nije dovoljno samo reci ja sam Bošnjak, Bošnjak treba da je olicenje svega suprotnog od onoga što promovise Emir i tzv.kulturni centar.
Kada su poslednji put bili u Džamiji. Kad mi treba onda sam bošnjak a mogu biti i sve drugo, Subotica je mala sve se zna ko je ko.
bona fide Odgovori
Jeli to onaj sto kaze da su mu Srbi nametnuli ono " VIĆ" a ne govori ko i kad mu je dodelio DŽUDŽO
Magnetna polja Odgovori
Aktivirao se Teufik,ali ne u kosarci ! A pomislio neko da ce se vas zivot baviti old tajmerima.
ffilozoff Odgovori
STA je BOSNJAK nek mi neko objasni??? Znam ima prezime BOSNJAK ,ali "pojam" mi nejasan!! Meni su SVI bosanci isti-pametni, nacitani, produhovljeni, kulturni, neagresivni....vole popit,al ko je bosnjak???? Bosnjake je izmislio SLOBA i uspeo u tome u Dejtonu i bio kandidat za Nobela,he,he,he???
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.