Komentara: 5
Pregleda: 3442

U subotu veče bošnjačke kulture

19.06.2014. u 14:24h
Izvor: RTV City
Veče bošnjačkog folklora, pesama i poezije biće održano u subotu od 19 sati i 30 minuta u Sali KUD „Mladost“. Manifestaciju je podržao grad i Bošnjačko nacionalno veće a sprovodiće je Udruženje Bošnjaka Vojvodine.
U subotu veče bošnjačke kulture

Bošnjačka zajednica kulture „Preporod“ iz Brčkog predstaviće tradicionalne sevdalinke, igre ali i poeziju i prozu najpoznatijih bošnjačkih pisaca subotičkoj publici u prostorijama KUD „Mladost“.

Bošnjačku delegaciju iz Brčkog i Novog Pazara činiće 48 gostiju od kojih su većina đaci a delegaciju će voditi predsednik BNV Esad Džudžević.

„Lokalna samouprava Subotice podržava ovaj projekat i finansijski, kao i BNV iz Novog Pazara jer smatramo da je svaki susret i saradnja dobra, da može doneti nešto novo i korisno“, izjavila je Etela Jerinkić, pomoćnik gradonačelnika zadužena za kulturu.

U subotu veče bošnjačke kulture

„Program je zamišljen iz tri dela. Prvi deo je folklorni i izvode ga deca od 7 do 13 godina. Drugi deo je glumački i njega izvode članovi dramskog studija „Arlekino“ koji deluju u okviru „Preporoda“ a oni će govoriti poeziju i prozu Selimovića, Dizdara, Sijarića. Treći deo je muzički gde će se izvoditi sevdalinke“, rekao je Emir Sušić, potpredsednik Udruženja Bošnjaka Vojvodine.

Udruženje Bošnjaka Vojvodine okuplja oko stotinu članova i najvažnije manifestacije priređuje povodom Bajrama koji je ne samo centralni verski već i kulturološki događaj za muslimane. Saradnja uspostavljena sa „Preporodom“ nije slučajna jer je i predsednik subotičkog udruženja rodom Brčak a značajan je i renome „Preporoda“ koji postoji od 1903. i ima 60 podružnica širom sveta.

U subotu veče bošnjačke kulture

„Brčanski ogranak jeste jedan od najaktivnijih i mi smo sa njima uspostavili jako lepu saradnju. Trebalo je ova manifestacija da se održi mesec dana ranije ali zbog poplava koje su pogodile i Brčko nije mogla tada da se održi“, izjavio je Teufik Isaković, predsednik Udruženje Bošnjaka Vojvodine.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 9 godina i 9 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 3442
Povezane teme

teufik isaković

etela jerinkić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.