• Pregleda: 6893

U subotičkoj bolnici urađene operacije debelog creva bez hirurškog reza

U subotičkoj bolnici urađene operacije debelog creva bez hirurškog reza

U okviru Odeljenja za opštu hirurgiju Opšte bolnice Subotica, u ponedeljak su urađene dve minimalno invazivne operacije debelog creva.

Ove vrste operativnog zahvata podrazumevaju hirurški zahvat bez hirurškog reza, koje se obavljaju putem uvođenja tankih instrumenata u abdomen. Operacije se izvode u sklopu projekta "Lapserb", iniciranog od Ministarstva zdravlja, a u cilju implemetacije ovih vrsta operativnih zahvata u našoj zemlji.

Ovom prilikom, u subotičkoj bolnici je boravio i dr Miljan Ćeranić, specijalista opšte hirurgije, koji je ujedno i koordinator ovog projekta.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

10
Atlas Odgovori
Ohrabrujuća vest. Bravo za doktore.
Kalimero Odgovori
Свака њима част,кад хоће умеју и могу! Ово је за медије,у стварности је много горе стање. Озваничавањем и легализовањем корупције,читај Поклон до 500 Еура, скочила је цена збрињавања пацијената на болничко лечење! На жалост,имао сам прилику у то да се уверим у понедељак! Са 50 Еура тарифа је скочила на 100 за улазак на лежање + успутни трошкови!!! Ако је ово начин да задржимо младе докторе онда им ја саветујем да никако не одлазе у иностранство,јер тамо би радили само за плату а били би у туђини,што их мање тангира!
Simo
Silom prillika sam hitno operisan par sati nakon prjema u bolnicu i bas su me operisali neki ljudi iz ovog tima. Sve pohvale. Hirurg je taj dan imao desetak ozbiljnijih operacija. Kada su me nosili u operacionu salu video sam kako su upravo zavrsili prethodnu operaciju, video sam njihove izraze lica. Video sam taj umor i tu iscrpljenost. Doktor se samo presvukao jer je bio skroz mokar od znoja i u roku od 5 minuta ja sam bio uspavan. Spasao mi je zivot.
Posle mesec dana kada sam dosao kuci i krenuo na kontrole uzeo sam sav novac koji sam imao u kuci, mozda pola njegove plate, i hteo sam da ga pocastim ali je uvek bio u operacionoj sali. Poslednji put kada smo se videli samo stegao ruku i pozeleo da sto pre ozdravim i odleteo u operacionu salu. Nije mi ni dao priliku da ga pocastim. Taj covek zasluzuje 500.000 dinara mesecnu platu. Jedan od retkih koji se usavrsava i zeli da je najbolji u svom poslu.
Marija Odgovori
LEPA VEST. CESTITAM. Samo jos da i obicni gradjani mogu brze ilakse stici do lekara u specijalistickim ambulantama i da nam dobri lekari ne napustaji bolnicu, Celnici bolnice o tome treba da se zabrinu.
šerpa Odgovori
Bravo! Subotička bolnica polako ulazi u 20. vek :D
Austrija Odgovori
Operisana juce u Austriji. Ovde je takav zahvat normalan.
MILENIJA Odgovori
To na žalost nisu uradili doktori subotičke bolnice, nego je to bila demonstracija gosta iz Beograda. Nije rečeno najvažnije: da li će se, u buduće,takva operacija raditi i u našoj bolnici?
Jer ovaj doktor koji je operiso je bio i otišao.
zozon
Pa šta mislite zašto je došao? Ovo je edukacija i priprema naših lekara da sami rade ovakve operacije.
kojot Odgovori
Prvo nas zaprasuju raznim otrovima a onda kao velikodusno nas lece.
C Odgovori
Na koji način se dolazi do creva bez reza? TeleproNtacijom?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.