Komentara: 24
Pregleda: 4435
Foto

U subotičkim školama obeležena školska slava Sveti Sava

27.01.2022. u 15:16h
Izvor: Subotica.com
Uz ikonu, slavski kolač i himnu Svetom Savi u svim subotičkim školama obeležena je školska slava.
U subotičkim školama obeležena školska slava Sveti Sava

Savindan se u osnovnoj školi koja nosi ime po prvom srpskom arhiepiskopu i prosvetitelju slavi i kao Dan škole. Đaci koji su učetvovali u svečanom programu sa ponosom su govorili o njegovom značaju.

- Važno je da sledimo put Svetog Save, on je mnogo toga učinio za nas- poručila je Anđela, učenica trećeg razreda OŠ "Sveti Sava" dok je njena imenjakinja iz sedmog razreda rekla da školsku slavu uvek proslavljaju svečano - I ove godine smo na časovima puno razgovarali o Svetom Savi, a na priredbi u njegovu čast pevamo, recitujemo i sviramo, on to zaslužuje, mnogo je uradio za naše školstvo.

U subotičkim školama obeležena školska slava Sveti Sava

Iz OŠ "Sveti Sava" poručuju da je duh prvog srpskog arhiepiskopa uvek prisutan u ovoj školi, te da su i u ovim izazovnim vremenima ostali na putu svetosavlja.

-Iskoristio bih priliku da se zahvalim prosvetnim radnicima radnicima koji su u ovoj teškoj situaciji uspeli organizovali nastavu na jednom zavidnom nivou- rekao je Novica Pavlović, direktor OŠ "Sveti Sava".

U subotičkim školama obeležena školska slava Sveti Sava

Školsku slavu i Dan škole svim đacima i zaposlenima čestitao je i Srđan Samardžić, član Gradskog veća.

- Svaki put kada se okupimo za Svetog Savu prisećamo se čoveka svetitelja koji je svojim životom i svojim delima ostavio veliki trag i primer kako treba da se živi. Takođe, on je postavio etičke i moralne standarde- rekao je Samardžić. 

U subotičkim školama obeležena školska slava Sveti SavaPriredba povodom proslave školske slave i Dana škole upriličena je uz minimalan broj dece i gostiju, a snimak svečanosti biće emitovan na sajtu škole.

Izvor: Subotica.com
Proslava Svetog Save, školske slave i Dana škole Proslava Svetog Save, školske slave i Dana škole Proslava Svetog Save, školske slave i Dana škole Proslava Svetog Save, školske slave i Dana škole Proslava Svetog Save, školske slave i Dana škole Proslava Svetog Save, školske slave i Dana škole Proslava Svetog Save, školske slave i Dana škole Proslava Svetog Save, školske slave i Dana škole
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 2 meseca
Komentara: 24
Pregleda: 4435
Povezane teme

školska slava

OŠ Sveti Sava

Sveti Sava

školska slava sveti sava

srđan samardžić

dan škole

novica pavlović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.