Komentara: 24
Pregleda: 6646

U Subotici ima 10.000 korisnika socijalne pomoći

23.05.2013. u 15:18h
Izvor: RTV Yueco
U poslednje vreme pojedini građani su u nedoumici zbog čega neko dobija socijalnu pomoć devet meseci, a neko neograničeno. Zakon o socijalnoj pomoći predviđa da građani koji su radno sposobni dobijaju novčanu pomoć devet meseci, a radno nesposobni neograničeno, ukoliko ispunjavaju ostale uslove.
U Subotici ima 10.000 korisnika socijalne pomoći

Radivoje Milutinović kaže da devet meseci prima socijalnu pomoć, a tri ne. Smatra da zakon treba da se izmeni i građani kojima je pomoć neophodna dobiju je tokom cele godine. Tim povodom uputio je otvoreno pismo gradonačelniku, Centru za socijalni rad i drugim relevantnim institucijama.

U Centru za socijalni rad objašnjavaju da je zakon jasan ko može i koliko da dobija socijalnu pomoć. Ministarstvo za socijalna pitanja određuje ko će koliku pomoć da dobije. Postoje mnogi uslovi koji određuju visinu pomoći. Da li lice ima propuštenu zaradu?, zavisi od imovinskog stanja i drugih uslova.

U Subotici ima 10.000 korisnika socijalne pomoći, od kojih je skoro 4000 porodica. U Centru je zaposleno četiri socijalna radnika, koji su na raspolaganju građanima za sva pitanja, kažu u pomenutoj ustanovi.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 10 meseci
Komentara: 24
Pregleda: 6646
Povezane teme

socijalna pomoć

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.