Komentara: 25
Pregleda: 6168

U Subotici do sada privatizovano oko 50 preduzeća

20.02.2014. u 16:21h
Izvor: Agencija "Tanjug"
Od donošenja važećeg Zakona o privatizaciji, pa do danas, u Subotici je privatizovano 51 preduzeće, pokazuju podaci Agencije za privatizaciju.
U Subotici do sada privatizovano oko 50 preduzeća

Nakon više od deset godina od početka privatizacije po sadašnjem zakonu, u Subotici je ostalo ukupno osam preduzeća koja nisu privatizovana.

Prema podacima dostavljenim Tanjugu, po sadašnjem zakonu o privatizaciji, putem tendera i aukcije, najskuplje je prodat "Sever" za 4,1 milion evra. Slede "Javna skladišta" - 3,1 milion, "Nova Brazda" - 2,3 miliona, "Meteor" - 1,2 miliona, a "Medoprodukt" je prodat za nešto više od milion evra.

Sva ostala preduzeća prodata su za manje od milion evra, a najmanje je plaćeno za "Ornament" - 9.000 evra.

Kod 17 preduzeća raskinut je ugovor od privatizaciji, među kojima su "29. novembar", "Ikom", "Tržnica". Od toga, u dva slučaja ugovor je ustupljen drugim kupcima –"Ljutovo" i "Mala Bosna".

Deo ovih preduzeća, kao što je "29. novembar", nalazi se i na spisku preduzeća koja su trenutno u stečaju, a takvih je ukupno 33.

Nakon više od deset godina od početka privatizacija, po sadašnjem zakonu, u Subotici je ostalo ukupno osam preduzeća koja nisu privatizovana. Za većinu njih proces privatizacije je obustavljen, kao što su DTD Severna Bačka i Mala Bosna, ali i Radio Subotica.

Sva navedena preduzeća i brojke odnose se na privatizaciju po sadašnjem zakonu, dok je po prethodnom zakonu takođe privatizovano nekoliko preduzeća, a neka od njih su kupljena iz stečaja.

Izvor: Agencija "Tanjug"
Postavljeno pre 10 godina i 2 meseca
Komentara: 25
Pregleda: 6168
Povezane teme

Radio Subotica

ad mala bosna

ad ljutovo

privatizacija

medoprodukt

fabrika sever

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.