Komentara: 10
Pregleda: 7435

U Subotici će biti zaposlen 41 zdravstveni radnik

28.04.2017. u 13:20h
Izvor: Subotica.com
U Subotici će biti zaposlen 41 zdravstveni radnik

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar predstavio je krajem prošle sedmice kadrovske planove Ministarstva zdravlja izrađene u cilju formiranja nove generacije lekara, a na osnovu ažuriranih normativa koje je sačinio Institut za javno zdravlje Srbije „Milan Jovanović Batut“.

Predstavljajući kadrovske planove, ministar zdravlja stakao je najpre da rezultati Ministarstva zdravlja u poslednje dve i po godine zaista nisu mali, te da je ovo prva Vlada Srbije u novijoj istoriji koja sektor zdravstva nije shvatila kao plen, već kao oblast koja može i mora da se unapredi.

- Sva ulaganja u zdravstveni sektor, u opremu i infrastrukturu u ove dve i po godine (gama nož, KC Niš, nove hirurške sale u Urgentnom centru KC Srbije, kardiohirurgija u Nišu, akceleratori, skeneri, inovativni lekovi...) a koja u ovolikom obimu nismo imali poslednjih 30, 40 godina ne znače mnogo ukoliko njih ne prate i adekvatni kadrovski planovi. Prepoznali smo probleme s kojim su se susrele zemlje u okruženju, koje su ulagale u zdravstveni sistem, ali ne i u kadrove. Stoga smo donošenjem Kadrovskog plana za 2017. godinu omogućili zapošljavanje novih 2010 zaposlenih u zdravstvu i to: 631 doktora medicine, 30 farmaceuta-biohemičara, 1349 medicinskih sestara i tehničara raznih profila - istakao je ministar Lončar.

Kako je rečeno kadar je povećan u onim ustanovama koje su bile u manjkovima u odnosu na standarde odnosno normative kadra. Normativi kadra se računaju u skladu sa Pravilnikom o bližim uslovima za obavljanje zdravstvene delatnosti.

Od 2010 zaposlenih u srpskom zdravstvu 41 će biti u Subotici

Donošenjem Kadrovskog plana za 2017. godinu omogućeno je zapošljavanje novih 2010 zaposlenih u zdravstvu i to 631 doktora medicine, 30 farmaceuta-biohemičara, 1349 medicinskih sestara i tehničara raznih profila. Po toj raspodeli u subotičkoj bolnici će biti zaposlen 41 radnik, dok će na području Vojvodine biti zaposleno ukupno 270 radnika, od čega 229 u Kliničkom centru Vojvodine.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 11 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 7435
Povezane teme

subotička bolnica

bolnica

opšta bolnica

zapošljavanje u javnom sektoru

bolnica subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.